2018. júl 25.

Kovi ubi lé

írta: P.Gabriella
Kovi ubi lé

img_6122.JPG

Ennél üdítőbb nyári italt elképzelni is nehéz! Egészséges, rendbe rakja az emésztést. A fermentálás ősi tartósítási mód. Természetes savanyítás. Tejsavas erjesztés. Lactobacilusok tömkelege. Enzimben gazdag. Nemkell hozzá más csak egy kenyércsücsök. 

img_6120.JPG

Az uborka hűsítő, tonizáló hatású. Ez még plusszban hozzájárul jóérzésünkhöz és egészségünkhöz.

kovi_ubi.JPG

Kovászos uborka és lé készítése

Hozzávalók:

nagyobb uborka, hosszában kétszer bevágva,

só,

kapor,

forró víz,

kenyércsücsök.

Alulra teszem a kaprot, ráhelyezem a bevagdosott uborkákat, megszórom sóval (kicsit mindig többet teszek rá, mint előre gondolnám), ráhelyezem a kenyeret és leöntöm forró vízzel. Kistányérral letakarva, meleg helyen, nem tűző napon, érlelem kb. 3 napot. A kenyeret óvatosan leemelem a tetejéről, kiveszem a kaprot ls hűtőbe teszem. Ahogy fogy az uborka, mindig iszom a többletté vált levet is.  

Szólj hozzá

Konyha Gyógyítás