2017. okt 29.

Fekete macska

írta: P.Gabriella
Fekete macska

3635e8b9d371552e56b971a31b5f2dec.jpg

Minden tele van rémisztő fekete macskás boszorkákkal, akiknek hatalmas bibircsók van  az orrukon. Tök cukik, de igazán ezt jelenti a fekete macska? Persze a bosziról nem is beszélve! Szeretem a macskám, aki többek között fekete...Dús, meleg, hosszú szőrét jó az ujjaimmal végig szántani. Mint selyemszálak csiklandozzák ujjbegyeimet. Yoda - mert ez a becsületes neve -, egy amolyan vállon ücsörgős fajta. ...és ez milyen jó nekem, mert a vállamon lévő terheket enyhíti. Azonnal dorombol, bújik és beszélget. 

yoda_macskusz_kitekatusz.JPG

Yoda Macskusz Kitekatusz

...az egyiptomi vallási-mágikus képzetek szerint a macskák a szellemvilág őrzői, ezáltal figyelemreméltó túlvilági szerepük van. A macskák megérzik a szellemek és a démonok jelenlétét.

Száraz György

 Kínában is természetfölötti képességekkel ruházták fel a bársonytalpú kis négylábúakat: az ártó szellemek, démonok ellenségeinek tartották őket, akik mágikus erővel bírtak.

Rejtélyek szigete

9907d2f90654997a472574857702cde7.jpg

Szeretem, hogy önálló, öntörvényű és független állat. Néha beszökik az ágyamba és ott nagyon kellemesen elnyújtózik. Remélem, ilyenkor összeszed minden olyan jellegű dolgot, amire alváskor semmi szükségem sincs!

 

Szólj hozzá