2024. sze 06.

Napi gondolat

írta: P.Gabriella
Napi gondolat

img_2956.png

Elég volt az ordas nagy általánosításokból. 
Védekezel, vagy támadsz, mert újra és újra azt hallod tőlem, hogy VÉGE VAN a patriarchális hálózatnak? 
Hogy a benne foglalt erőszak nem rendi-bendi?
Akár humorba van csomagolva, akár viselkedésbe, akkor is ártó. Mert lenyomatot hagy az agyban. Minden amit nézel, amit látsz beleíródik az agyadba. Azonnal. Az oldalak, a pártok, a konteók… Persze a rendszeres tisztítás nem árt, akkor kisebb a kár. 
Ezt egészen addig fogom mondani, tenni amíg a női is EMBERré válik ebben a világban. És a világ átgurul egy másik paradigmába. 
Aztán itt vannak a férfi, női szerepkörök, mert ‘szent’ a polarítás? 
Magadban egyesítsd a végeket a nemeket, a széthúzást és máris kikerültél ebből a bullshitből! 
Ma olvastam a bánás módokról. Hogy nővel, férfivel hogyan is kellene bánnnom…mert az én vagyok. Ez is csak rész igazság. Mert akivel már nem akarok ‘bánni’ annak határt húzok, vagy még azt sem, csak simán 0 toleranicia, 0 kapcsolat. 
Amúgy meg elég legyen a nemekből már! A homofóbiából is! Legyen EMBER mindenki! 
Tudod, hogy honnan tudom elegem van? 
Mert én is ezt követtem. És még mindg néha bejön az utcámba. És ezt észre is veszem. Nagyon terheltek vagyunk. Akkor is ha elhessegeted magadtól.
De mióta az Én utamat járom, azóta a fájdalom megszűnt. A testi a lelki is. Amikor újra jön, már tudom, hogy valami gebasz van és utána nézek. 
Ezért arra ösztökellek, hogy hagyd a teológiai, hagyományokra épülő, patriarchális hülyeséget és törj ki magadból. Menj a saját elképzelésid után. Hallgass a lelkedre/megérzesedre és a hogyant (?) hagyd a Szellemedre! 
Észre fogod venni, ha valamit jól csinálsz…:)
Ennyike

 Move yourselfYou always live your lifeNever thinking of the futureProve yourselfYou are the move you makeTake your chances, win or loserSee yourselfYou are the steps you takeYou and you, and that's the only wayShake, shake yourselfYou're every move you makeSo the story goes

 

 

Szólj hozzá

Bölcsesség