Cukkinis tészta
Készítek tésztát, teljeskiőrlésű lisztből, néhány csepp szőlőmagolajból, csipet sóból és annyi lisztből, hogy rugalmas, de kemény tésztát nyerjek. Jól átgyúrom, majd pihentetem 1 órát. Tésztagéppel először lapot, majd széles metéltet készítek.
A szószhoz kis fej, apróra vágott hagymát, 3 gerezd zúzott fokhagymát kevés kókuszzsíron megpárolok. Közben szurokfüvet, kakukkfüvet, rozmaringot és bazsalikomot dobok bele, ízlés szerint. Sózom, megkeverem. 1 összmarék sárga, körte alakú paradicsomot felezek, majd ezt is a szószhoz adom. Ha szükséges, kevés vízzel felengedem és felforralom. Én maradék kukorica főzőlevet használtam. Rotyogtatom. 5 perc múlva hozzákeverek 1 marék szójapépet (szójatej, tofu készítésénél marad vissza). Összekeverem és felforralom. Kis kockára vágok egy kis cukkinit és ezt is hozzákeverem. Mikor ármelegedett (néhány keverés urán), a tesztát is belekeverem. Ha szükséges vízzel felengedem és a tészta puhulásáig főzöm. Kb. 3-5 perc.