2024. okt 02.

Buffalo stílusú karfiol, sárga szósszal és kányazsombor zöldszósszal

írta: P.Gabriella
Buffalo stílusú karfiol, sárga szósszal és kányazsombor zöldszósszal

img_3945.jpeg

Ez isteni! 
Ha valami új növényialapú ételtvszeretnél kipróbálni, akkor hajrá! Igazi őszi étek. A hagyományos buffalo wings mintájára, mert annak a bundájat igen szerettem, csak most csirke nélkül. 

Sárga szósz

Hozzávalók 1 személyre:       
1/2 csésze 2-3 órára beáztatott vörös lencse,
2 kis szelet megsült sütőtök, héja nélkül,
1/2 fej hagyma, apróra vágva,
1 tk curry fúszerpor,   


Buffalo stílusú karfiol

Hozzávalók 1 személyre:   
1/4 karfiol, nagyobb rózsákra szedve,   
1 csésze szója joghurt,   
1/4 csésze tönkölyliszt,
2 gerezd reszelt fokhagyma,   
1 tk fústölt paprika,   
1/2 tk erős paprika,    
1 kk frissen zúzott feketebors,   

A Sárga szószhoz, a darabolt hagymát kevés kókuszzsíron majdnem barnára pirítom. Hozzáóntöm a leszűrt vörós lencsét, sózom, a curryval ízesítem és felöntöm vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzöm. Ha kell még egy kis víz, azt pótolom, de ne legyen nagyon híg!  A sútőtökót hozzávágom és bottirmixxal pürésítem. Kész.

Előmelegítem a sútőt 200 fokra. Egy tepsit kibélelek sútőpapírral és félreteszem.
A Buffalo karfiolhoz, egy tálban összekeverem az összes összetevt a karfiol kivételevel. Szép sima szószt kapok. Méz sűrűségű legyen! Ha sűrúbb, kevés vízzel higítom. Ebbe alaposan beleforgatom a karfiolt, higy mindenhol beborítsa. A sútőpapírral bélelt tepsire teszem adagonként a karfiolt. Sútóbe csüsztatom és 15 percig 200 fokon, légkeverésen sútóm, majd megfordítom a karfiolokat és meg 15 percig sütöm. 

Nagy tanyérra öntöm a sárga szószt, tetejére halmozom a karfiolt és racsorgatok egy-két evőkanál kanyazsombor zöldszószt.

img_3943.jpeg

img_3944.jpeg

img_3946.jpeg

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

Szólj hozzá

Vegán Étek növényi alapú étkezés