Tavaszi napéjegyenlőség előtti időszak 13
Szellő rózsa
Befolydogál a Tavasz. Mindenhol. Az ételekben, a természetben, a rácsodálkozásban is.
Megindul bennem a természetbejárás igénye. Ha máshol nem hát a kertben. Ott persze mezítláb! Ne feledd el néha levenni a cipőd és meztélábbal taposni a fűben, vagy akár a sárban! Pótolhatatlan amit ott leadsz és utána kapsz. Amit magaddal vihetsz...
Lehet, hogy először nem érzel többet, mint megnyugvást, de egy idő után annyira fog menni a kapcsolódás, hogy megérzed a “láthatatlan” földből, fából, növényekből sugárzó erőt és ha nagyon belefeledkezel, akkor a természet lényeit is tapasztalhatod.
Így írtam valaha erről:
http://gyogyirral.blog.hu/2017/11/26/merre_vannak_a_tunderek
Somlósi Lajos is jól fogalmazza meg a tündérekről tudható ismereteket:
Zöld turmix: kelkáposzta méregzöld levele, banán, alma, kendermagőrlemény, szőlőmagolaj.
Fiatal zöldsaláta levelek, salátaboglárka, kígyóhagyma.
Aztán a kert ellát minket ehető vadontermő ehető növényekkel is. Tyúkhúr, salátaboglárka, kígyóhagyma, csalán, kankalin virág. Aki ősszel vetett, annak van már zsenge spenótja is. Turmixnak, salátának a legjobb! Viricselmi is lehet a nyírfákat.
Rakott kelkáposzta
Nekem még mindig nagyon bejön és napi szinten fogyasztom a gabonaféléket. Úgy érzem segít tisztábban gondolkozni, amire most több okból is szükségem van. Segíti a testemet ellátni több energiával, erővel, hogy könnyebben csatlakozhassak a természetfelettihez is.