2021. jan 09.

Kara Ősanya - Amasinu - Amazon

írta: P.Gabriella
Kara Ősanya - Amasinu - Amazon

 c52728f1-9d79-4457-94f2-946b9f74a9a8.jpeg


Nagyon aktuális az írásom azt hiszem. Évek óta gyűlik bennem a kérdés, hogy igazából kik voltak az amazonok? A női körök miatt nagyon sok amazon előfordult nálam is, akik szenvednek harciasságuktól. Jobban nők akarnak lenni.
De kinek az elvárása szerint?

Miért nem tudják elfogadni, hogy ők azok?

Miért akarnak megfelelni egy férfi jogú társadalom leosztott szerepköreinek játszásában! 

Azért, mert így könnyebben tudnak illeszkedni, súrlódások nélkül. Hát ezért. Pedig jobban a való női mivoltot keresni sem lehetne bennük. Mert lelkük mélyén és hozott szellemi bölcsességükkel sokkal régebbi világra mutatnak vissza. 

7e80458b-9423-438c-af4e-6aaf8e5828b0.jpeg

Itt egy kis személyes megtapasztalást is ideírnék. Mielőtt még láttam volna a filmet, amiből itt képet fogok mellékelni, vagy olvastam volna Golenya Ágnes könyvét, már évek óta abban a néhány sámáni utazásomban állandóan az Ősanyával találkoztam. Sárkány erőállatom repített hozzá. Gyors és határozott kiugrások voltak ezek, ebből a térből. Minden alkalommal ugyanúgy jelent meg Istenanya. Egy fekete térben feketén forgó spirál.. Kérdezgettem és ő válaszolt. Rövid, határozott válaszai voltak. Nem volt kérdés, hogy megvalósítani való. ...és egyre jobban nőtt bennem az erő, az önbizalom, a határozottság. 
A tavalyi év vége Napfordulós ünnep előtti hónapok és maga az ünnep is, minden eddiginél mélyebben hatott rám. Ugye ez a Karacsun. A sötétség fordulása. Azóta is benne vagyok ebben a karaságban. Nagyon jól érzem benne magam és jól esik elmélyedni benne. Nagyon érdekes módon mégis jobban felfedeztem magamban a lelki fényem, több világosságot tudok felhozni MAGamból. Kicsit ellentmondásos, de így VAN.
December végén elkezdtem olvasni Golenya Ágnes Éva - Hollywood, Meta - szerelem című könyvét. Ahogy gondololtam nem egy csöpögős, szerelmi történet, hanem kőkemény tanulás és tapasztalásaim, gondolataim megigazolása van benne. Hála érte! 
Nála olvastam tegnap az amazonokról. Arról az ókori görögök által megjelenített, elrettentő képről, ahogy ezeket a nőket ábrázolták és leírták. Végtelenül rémisztő és erőszakos képet festettek róluk. Eltiporták a férfiakat, megölték a fiú csecscemőket....stb. Még elképzelni is nehéz, hogyan buggyant ki elméjükből ez, mert akkor hogyan hoztak volna utódokat a világra??? De valamiért, valahogyan el kell nyomni az Istenanya/Ősanya tiszteletet. Pedig minden ősi civilizizációnál ott voltak a kis anyaszobrocskák, melyek viselték az akkoriban anyajogú társadalmak létét. Sok tudós vizsgálja ezek tényét, létjogosultságát, köztük Maria Gimbutas is. Öröm volt találkozni vele a térben és végignézni, hallgatni előadásait. 

Itt angolul többet is olvashatsz róla: http://mmstudies.com/scholars/gimbutas/

b615f711-d20e-4e98-9670-12151f8b257c.jpeg

Kép - Wonderwoman - amazonok


Ágnes könyvéből idézek most egy-egy rövidet a kivilágosítás miatt.


...történelmünk egy jól megragadható időpontjában kvázi istencsere történt: megjelent egy férfiként ábrázolt isten a színen, amit a középkorban még a Vatikán Sixtus- kápolnájára is felfestettek. Az ősi civilizációknál rendre női szobrocskák idézték az isteni gondviselést, hisz Isten feltétel nélküli szeretetét az anyai szeretethez , önfeláldozáshoz hasonlították. A földi emberpár közül a nő az, aki a mai napig saját testét “áldozza oda”, hogy saját fájdalma árán is egy új élet a világra jöhessen, 

Társadalmaik szinte kivétel nélkül anyajogúak voltak.

..a mai ember azt hiszi, ez valami öröktől fogva létező törvéynszerűség, hogy Istent Atyának kell szólítani. Hát nem hiányzik az embereknek az isteni Anyjuk! 

3190ee17-f9a7-4d02-8439-b93e199a80ec.jpeg

Szemely-hegyesi körárok, háttérben a Szársomlyó

e018bbb3-25bd-4489-b492-9abafd09b70f.jpeg

Légifelvetelen a nagy és a kicsi kör

Megemlítem, hogy a Dunántúlon vannak ásatási leletek köralakú építményekről, pontosan olyan vonalkázott cserepekről, amikről Maria Gimbutas is ír, vagy beszél. A neolitíkumra eredeztetik vissza.

ad775c4a-73df-4c38-999b-fadc367381ac.jpeg

Kép - Viking filmsorozatból - a pajzsosleány

Mivel bennem lélekszinten megjelent az északi vér és szellemnemzettségem is idetartozik, sokat keresgéltem a vikingeknél. Náluk erősebben, jobban megmaradtak az isteni lét ősi hagyományai. Valószínűleg a keresztény misszionáriusoknak túl hideg hely volt, ezért inkább békén hagyták őket. Nem volt akkora pusztítás, mint nálunk. 
Szóval amazonok és a viking shield-maiden (pajzsosleány) - skjaldmær (vikingül), vagyis a Valkürök jelenléte. Harcos nők, akik a férfiakkal együtt harcoltak, de utódot is hoztak a világra. Persze akadt köztük szűz is, az már papnői szint lehetett. Istenanyát tisztelték. Talán a magyarságnál is felfedezhetők ők a rimalányok. Az erős, hadvezérként is nyilvántartott Aranyasszonyok. Szkíta ásatásokban sok női harcos leletet is találtak. 

cb9d4a4f-ba47-4e43-ac18-8f453a6db5da.jpeg

Kép - JackKLauretnArt - Calafia


Ágnes könyvében kitér az amazon szó lehetséges eredetére is. Kaliforniai kutatásai alatt akadt össze a fekete amazonokkal, és Calafiát uralkodónővel. A Calafia szót hasonlítja össze Kali Istennővel. A fekete amazon szó, talán éppen azon Ősanyai sötétségből eredő, mint amit Kali is képvisel. Nálunk talán az igazi Fekete Madonna jelenség magyarázza ezt. Erről való írásom itt találod: http://gyogyirral.blog.hu/2018/05/13/fekete_madonna

 Aztán Ágnesnél olvastam még az amazonok jelentéséről:

...az ama-eme, mint anya szótőből indulhatunk ki. A legrégibb dél-amerikai nagy népcsoport, a karák, az ősanyát Amasinunak hívják. És szinte óhatatlanul beugrik a mi Emesénk. Előadásaimban sok közvetlen kapcsolatot vonultatok fel az amerikai kara nép és a “mi” karáink között, akik többek között a Kárpát-medence, mint Kara-pot névadói voltak! 

84eb1435-383f-4b6b-b36e-ecae949f75dc.jpeg


Ha többre vagy kíváncsi, akkor ajánlom Golenya Ágnes Éva - Hollywood, meta-szerelem című könyvét ehhez. További megértésekhez alapmű: Csicsáky Jenő - Mu az emeberiség bölcsője könyv is. 
Egyszóval lépj új mintába! Vizsgálj meg mindent, mert a mélyben ott az igazság. Talán a most leszületett Amazonoknak semmi más dolguk nincsen mint az Ősanyai tisztelet visszahozása és saját erejükbe, szeretetükbe állás. 
Jó morfondírt hozzá!

 

 

Szólj hozzá

Istenanya Sárkány Amazon Istennő Olvasmány ÉN Napforduló Erőállat Téli Napforduló Golenyaágnes Paradigma váltás Ősmama Új minta