Kamillás reggeli máffin
Kora reggel írtam a Kamilláról.
Aztán megint visszajött a reggeliben is. Elmerültem kicsit a Szellemiségében. Miközben kigondoltam, összekészítettem a hozzávalókat, elhatároztam, hogy beleteszem a máffinba erejét. Szeretünk reggelire máffint enni, mert minden hasznos tápanyag benne van. Magok, diófélék, gyümölcs, rostok és most gyógyfű is. Úgy éreztem nem árthat egy kis varázslás sem, ezért megerősítettem ráolvasással is.
Nagyobb edényben kimértem a száraz anyagokat: rétesliszt, zabkorpa, köles, kendermag, sütőpor és só.
A nedves összetevőket iegy kisebb tálban elegyítettem: kamillás tej, olaj, méz tojás.
Miközben a szárazba bekavartam a nedveset elmondtam a kis versikémet.
Nyugalom és béke, szálljatok be e süteménybe.
Gond és félelem, e házban nincs helyetek.
Keverem, kavarom, elszáll az aggodalom.
Kamilla virága, fordíts mindent jóra!
Ekkor beleteszem az almát és kamilla virágát.
A kész elegyet hatos szilikon formába teszem és megsütöm. Ezek jó nagy máffinok lesznek. Használhatsz kisebb méretűt is, de akkor több férőhelyre lesz szükséged.
Kamillás máffin
Hozzávalók:
3;4 csésze rétesliszt,
1/4 csésze zabkorpa,
1/4 csésze köles,
1/4 csésze kendermag,
1 1/2 teáskanál, sütőpor,
1/2 kávéskanál só,
1 csésze kamilla tej,
1/2 csésze méz,
1/4 csésze hidegen sajtolt napraforgó olaj,
1 tojás,
1 alma kockára vágva,
1 evőkanál szárított kamillavirág.
Első lépésként elkészítem a kamillatejet, mert ennek hűlnie kell. Én többet készítettem, mint egy csésze, mert a maradékot megittam a máffin mellé. Így kb. 3 dl felmelegített tejben úgy másfél evőkanál Kamillát gyorsan átforraltam, majd fedővel letakarva 10-12 percig állni hagytam, leszűrtem.
Egy nagy tálban a szárazanyagokat összekeverem. Egy kisebbe a nedveseket is elegyítem. Miközben elkavarom, elmondom a ráolvasást. Belezuttyantom az almát és száraz virágot. Elkevertem és kiadagoltam máffinformába. A sütőt 200 fokra előmelegítettem és 30 percig (normál formában elég 25 percig) sütöttem. Rácson hagytam hűlni, majd tálra helyeztem és jó étvággyal megettem.