2018. sze 02.

A haszontalan megkülönböztetés

írta: P.Gabriella
A haszontalan megkülönböztetés

ahimsza.jpg

Nem akartam ezzel foglalkozni sokáig. De észre vettem, hogy fájdalmat okoz bennem, amikor értelmes emberek elkezdenek valami ellen fordulni és elkezdik gyalázni azokat, akik nem úgy gondolkodnak, mint ő.  Most konkrétan a dühös vegetáriánusokra, vegánokra, nyers étkezőkre gondolok. Fájdalmat és szomorúságot kelt bennem az a kijelentés, hogy csakis hús nélküli étkezéssel lehet megvilágosodni, tisztán létezni és gondolkodni. Ez azt jelentené például, hogy az eszkimók, inuit emberek nem tudnak kékülni, tovább lépni. Pedig a sámáni kultúrában elég nyomós és szilárd helyet építettek ki magukban az évezredek folyamán. 

Van még egy olyan gondolatom is, ha a Teremtő azt szeretné, hogy az új paradigmában megvilágosodjunk - és ezt csakis növényi étkezéssel tudnánk megoldani- , akkor talán feltételeznünk kellene azt, hogy minimum szaporodás képtelenné tenné azokat az állatokat, aminek húsát fogyasztjuk most. Vagy valami ilyesmi. Van ilyen gondolatod? Hogy felfelé kérdezgess?

Én eszem húst. Amíg a szellemem azt nem üzeni, hogy ez helytelen és felkínál más lehetőséget arra, hogy változtassak, addig nem fogom megtenni az élelem megkülönböztetését. Mert ez adatott. Van egy Élő Fényes Lény, aki azt mondta mikor a földön tartózkodott, hogy

 Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.

Máté 15:11

Sokszor van, hogy csakis növényi eledellel élek. Ilyenkor erre van szükségem. De télen az adottságainkból kifolyólag több hús kerül az étkezésembe. Nem utasítok el semmit sem. Megpróbálok teljes életet élni az étkezésben is, figyelek magamra és az engem megtisztelő energiákra is, hogy éppen mire van szükségem. 

Az a képtelenség, hogy az állatok nagyobb fájdalmat élnek meg,mint a növények mikor megölöd őket, szerintem elképesztő ostobaság. Legfeljebb nem vagy eléggé nyitott és csendes ahhoz, hogy megérezd. Én nem erőltetem senkire - egyetlen egy növényi étkezésűre sem - a hús evést. Miért teszik ezt ők? Dühösek, frusztráltak.

Én sem támogatom a nagyüzemi termelést sem állati, sem növényi téren. Ezért vannak a kistermelők, a magán termelők. Hogy az ő tudásukat és szeretetüket edd az ételben is. Lehet, hogy kicsit drágább amit adnak, de sokkal nagyobb tápértékben - kevesebbre van szükséged belőle. :)  A hála érzése az ételed iránt pedig megtisztítja azt étkezés előtt. 

Persze a végső törekvés az egyre kevesebb étel és talán ha lelki lények leszünk újra, akkor vissza tudunk térni a manna evéshez is. 

 Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik.

Máté 4:4

A testi éhség minden formáját, a lelki és szellemi élet képes csökkenteni, majd megszüntetni. Gondolom eltelik még egy kis idő, mire a mai ember eljut idáig, de az is lehet, hogy hamar megérkezik ez. Minden tudat függő. A IGAZSÁGból mindenki meríthet, nincs elzárva, csak benső munka eredménye, mennyire jutsz hozzá közel. Mindenki a saját belső gyógyulása, gondolatai tisztára mosása után kap lehetőséget a mélyebb megértésre. A megkeményedett teknős hártyát ledobva, új köntösben élheted meg a kitágult világod. Minden egyes ismeret, melyet a "láthatatlan" világból merítesz vezet tovább, hogy még nagyobb valóságot tapasztalj meg a VÉGTELENből. 

Lehet, hogy a következő pillanatban megkapom, hogy mostantól egyél csakis növényeket, de akkor sem fogom ráerőltetni ezt a többi emberre. 10 év alatt, mióta erősen élem a lelki és szellemi változásokat, még nem találkoztam azzal, hogy mondjak le bármiről is. A kevéssel beérés egy lelki érés, amibe mindenki eljut, aki erre az útra lép. Mindenkinek megvan egy fejlődési folyamata. Tisztelem az Élő Természetet, sűrűn csatlakozom hozzá, értem és hallom. Az áhimszá nekem belső békességet, önmagam és egymás elfogadását, és a természettel és önmagammal való egyensúly megtalálását jelenti. Mikor kinyújtott kezedre rászáll egy pillangó és ott időzik, akkor megérezheted ezt. A mértéktelenség, a testi sóvárgás kielégítésének minden megnyilvánulása, hajmeresztő mutatványa, ellentétben áll ezzel. Az emberek emelése a lényeg! Arra kérlek Növényevő Társam, hogy tiszteld meg Lényem azzal, hogy csendben éled te is folyamataid. Én is tisztellek Téged. Te lemondasz valamiről, mert így gondolod jónak. 

Elfogadom.

Szólj hozzá

Élet Tudatosság ÉN Test-Lélek-Szellem