2018. júl 28.

Varjú

írta: P.Gabriella
Varjú

967acf082bb4384412bd40a57318680ebce592b3_hq.jpg

Nagyon elkezdtek a varjúk érdekelni. Először csak egy kis semmiség...séta közben varjú szárnyra találtam. A vonat állomás fölött van néhány hatalmas platánfa és mindig megcsodáltam őket, nagy tisztelettel. De egy ideje feltűnt az is, hogy tele van varjú fészekkel. ...és kedvemet lelem bennük. Figyelem őket, mindig megállok egy-egy pillanatra, hogy hallgassam mennyit beszélnek. 

Aztán ahogy mondani szokták, ami felé elindulsz, az elindul feléd (vagy valami ilyesmi). Ezzel az érdekes kisfilmmel találkoztam. Hogy mennyire intelligensek a varjak. Akár az elefánt, vagy a delfin. Figyelnek, tanulnak és riadót fújnak. Meggyászolják egymást. 

cropped-img_9303-raven.jpg

Igazából most a telihold alatt lettem figyelmes ezekre az apró jelekre. Nem érdekel maga az állat, csak a az általa hordozott energia, fejlődési szakasz. Sok mindent mondanak róla. De megfigyeléssel tudom csak megérteni, hogy nekem mit jelentenek. 

b37bd7d5b87872c7e1521f73b330aac1.jpg

Mint erőállat:

Óvatosság, gondosság, rejtett oldalak

...a varázslók, boszorkányok famulusának számít; röptéből jósolnak. Egyiptomban a varjúpár a monogámia jelképe volt....Úgy tartották, hogy szerencsétlenséget vagy szerencsét, valamint üzeneteket hoznak a másvilágról, mágikus tulajdonságokkal ruházták fel őket, mint például a jövőbelátás, a testelhagyás és a lélek álcázásának képességével. Ú szövi a sors szálait és gondoskodik az előttünk álló eseményekről. Az indiánok számára totemállat, ő őrzi és védi a szent törvényeket és ősi rituálékat, Akkor bukkan fel, ha változás következik be. ...

Arra ösztönöz, hogy forduljunk befelé, és nézzünk szembe saját magunkkal. Pillantsunk a bensőnkben lévő árnyék tükrébe, és nézzük meg, hogy mi van mögötte. Mi akadályoz meg abban, hogy az életünket gazdaggá és termékennyé tegyük? Kövessük a varjút a sötét területeken, lelkünk régi berögződéséhez, amelyek hatással vannak jelenlegi életünkre. Lebbentsük fel a fátylat, ahol szükséges, és eresszük le, ahol védelmet biztosít számunkra. Csalhatatlan érzékkel arra tanít, hogy a sötét erőktől se riadjunk vissza. Megmutatja, hogyan bánjunk az árnyékokkal, nevezetesen hogy fogadjuk őket el, és ezáltal nem harcolunk ellenük többet. Minden egyes árnyék mögött rejlik egy fényforrás, amely az árnyékot veti. ...ha elsajátítjuk a varjú-medicinát, akkor a varjú arra szólít fel bennünket, hog a mondandónkat hozzuk a világ tudomására, és osszuk meg az emberiséggel....Az egészség őreként rábukkan a dögre, ami a területén rohad, és azonnal eltakarítja, így arra tanít, hogy vigyázzunk az energiamezőnkre és időről időre takarítsunk ki. ...(A negatív oldalát tekintve csak azt írom ide, amit úgy érzem, hogy nekem szól: félénkség, múltból származó energiahiány, Ködös, zavaros mezők, amelyek nem lehet tudni, hogy mit takarnak. szerk.)...

A varjú a kozmikus törvénnyel (karma) és a magasabb rendeltetéssel áll kapcsolatban. Összeköttetést teremt a kelták, az észak-germánok és a túlvilági területek ősi kultúráival. 

Affirmáció:

"Bízom belső vezetésemben. " 

"Elengedem az összes kellemetlenséget és problémát, és felelősséggel vállalok a pozitív változásért életem minden szintjén - 

MOST."

Jeanne Ruland - Az állatok ereje végigkíséri életünket

Nagyszerű elolvasni ezt, újra és újra, mert látom ahogy ez napról napra történik az életemben. Köszönöm

e70a3ca873ea2e98ba39fedd1f68f103.jpg

Érdekes módon nagyon kedvelem a varjú pózt (kakasana). Első gyakorlásra rettenetesen szédültem tőle, de mára már megszűnt ez. Lehet, hogy próbálkoznom kellene a repülő varjúval is?

Közben találtam még érdekeseket:

 A varjú karaktere védelmező, tudós, hírnök, és egy kis csínytevő. Lehetnek nagyon játékosak, egészen szerelmesek és nagyon akaratosak? egészen a beképzelt pimaszig. És hasonlóan a hollókhoz, a varjak szeretnek beszélni. A legtöbb ember hangjukat túl érdesnek és idegesítőnek találják, de a varjútotemmel rendelkezők számára kellemes, megnyugtató a léleknek és örömteli, érdekes hallgatni. Megtanítani több tónusra, szóra a varjat, téged is megtanít együttműködni és felfedezed az igazságot mások szavai mögött, megtanulsz olvasni a sorok között. Noha a varjak szeretnek beszélni, megtanítanak a hallgatásra is. A mágia négy sarokköve (a Boszorkányok piramisa) nem idegen a varjak számára.

Mindenevő és mindent megtud enni, megmutatja, hogyan használj fel mindent a túléléshez. Ha megfigyeled a varjakat a vadonban, dolgozni tudsz a varjú kvintesszenciájával a Szellemvilágban. Itt, a varjú bölcsessége ajánlkozik egy megismerhető üzenetformában, de összekötő tapasztalat felbecsülhetetlen. Felfedezheted az összes birodalmat, beléphetsz az időtlenség világába.

Igen, a varjú minden hírvivő kivonata. Néhány régebbi babona szerint a varjú látogatása és hívása előjele a közelgő halálnak, de ez valószínűleg az ősi mítoszok sorozatának eredménye. Ahogy a varjú fehérből feketévé változott a régi történetekben, megismerte a valóságok minden oldalát. Múltban, jelenben és jövőben a varjat mágikus és misztikus madárnak tekintik. Rokonaikhoz, a hollókhoz hasonlóan, a varjú színe emlékeztet, hogy semmi sem csak fekete vagy csak fehér. A fekete szint a teremtéssel is összekötik. Az anyag, melyben minden megszületik. A tiszta lappangó vár a gondolat szikrájára. A varjútotemmel megtanuljuk megismerni önmagunkat és harmóniába, egyensúlyba hozni világunkat, szabadon ereszthetjük végtelen kreativitásunkat. A varjú gyógyszere gyakran hozza a halál és az újjászületés aspektusait. A varjú a sors toteme.

Annwn

Szólj hozzá

Mágia Jóga ÉN Erőállat