2017. már 26.

Csudli

írta: P.Gabriella
Csudli

17554643_1006095019491264_1747921313_n.jpg

A csudli, az csalános nudli. Szedtem egy kosárka csalánt és kevés vízen megpároltam, összeturmixoltam. Megfőztem 1.5 kg sárga krumplit, meghámoztam és krumplinyomón áttörtem. A kihűlt krumplira öntöttem a csalán masszát, 2 evőkanál sót, 2 tojást és annyi liszttel (nem több, mint 3/4 kg), hogy még ragacsos massza maradjon, jól összedolgoztam. Hosszú kígyókat sodortam belőle és kb. 2 cm-es darabokra vágtam.Bő, forró, sós vízben 2-3 perc alatt készre főztem. Megolvasztottam 10 dkg vajat, apróra vágott tatárhagymát megfuttattam rajta és ebbe mertem a csudlit.

Jó étvágyat!

17495693_1006095139491252_1812787593_n.jpg

Szólj hozzá

Konyha Gyógynövény