2016. aug 01.

Alma ecet

írta: P.Gabriella
Alma ecet

a_1.jpg 

Az almaecet szinte mindenre hatással van: a bőrödre, a hajadra, a házadra, még az állataidra is. A nyers, szerves, szűretlen, pasztörizálatlan az igazi. Az almaecet sokkal több mint saláta öntet.

Ha hajmosás után vízzel hígítva leöblíted a hajad vele, testesebb és fényes lesz. Egy csésze vízhez fél evőkanál ecetet rakj. Ha van üres samponos flakonod, akkor abban tárolhatod és könnyebben rálocsolhatod a fejedre. Ha felcseréled a balzsamokkal és más hajmosás utáni kemikáliákkal, akkor tettél egy lépést a vegyi anyagoktól mentes élet és otthon felé.

Hígítsd fel az almaecetet két rész vízzel és kend az arcodra egy vattapamaccsal. Pótolja a tonikot. Az esti arcmosás, vagy a reggeli ébredés után használd. Éjszakára fent hagyva az arcon halványítja az öregedéskori foltokat és a pattanás okozta sebeket.

Szemölcsre, furunkulusra, bibircsókra, nedvesíts meg egy vattalabdát, itasd át ecettel és egy ragtapasszal biztosítsd! Egész éjjel hagyd fent. Lehet hogy a bőt egy kissé feltelik, de a szépség rontó leesik. Amikor leesett, még folytasd pár napig, hogy vissza se jöjjön!

Ha közvetlenül bedörzsölöd a fogadat almaecettel, kifehéríti őket.

A napégés okozta kellemetlen égést és húzódást csökkentheted, ha egy kád vízbe öntesz egy csészével.

Pótolhatod a borotválkozás utáni szeszt, ha egyenlő mértékű ecetet és vizet összekeversz és ezzel ápolod bőröd. Mindig rázd fel használat előtt!

Ha bedörzsölöd lábaidat és kezedet vele, csökkenti a fáradság érzést.

A napi súly ellenőrzéshez tegyél 2 teáskanál almaecetet 2.5 dl vízhez és éhgyomorra idd meg! Naponta többször is ihatod ezt a keveréket. Hosszú távú (12 hét) használatával testsúly, hasi és csípő zsírfelesleg és triglicerid csökkenést érhetsz el.

Kiegyensúlyozza az egész belső szerv rendszered. Én csak úgy hívom, hogy a TEST SEPRŰJE. Segít a testben megteremteni a megfelelő PH egyensúlyt. Kutatások kimutatták, hogy a magasabb sav szint a testben, fokozza az energia megcsömörlését és magasabb az esély fertőzésre. Idd a fenti itókát, hogy magasabb legyen az energiaszinted.

Ahogy kiegyensúlyozza a PH értéket, úgy méregteleníti is a tested. Segíti a szív- és érrendszer és a máj tisztulását.

Ez a csoda ecet segíti a testben lévő nyálkák és az egész nyirok rendszer letisztulását. Hiszed, vagy sem, de még az allergiás tüneteket is enyhíti, ahogy a nyálka csökkenésével kevésbé lesz orrdugulás.

Az almaecet gazdag természetes enzimekben, így segít megszabadulni a candida élesztőgombától is. A candidát felismered a nagyfokú fáradságérzésről, a memória csökkenésből, a cukor után sóvárgásból és a gombás fertőzésből.

Látszólag ellentétes, hogy savval gyógyítsd a gyomrodat, de a kutatások kimutatták, hogy az almaecet csökkenti a gyomorsavat és ezáltal a gyomorégést. Fekélyre nem ad gyógyulást.

Ha összekeversz egy-egy arányban ecetet és vizet és ezzel befröcskölöd házi kedvencedet úgy, hogy teljesen átázzon a bundája: taszítja a bolhákat.

Természetes vízkőtelenítő és szagtalanító. Használd a wc-ben, kádban, mosdóban. Ha egy pohár ecetet teszel egy dohos fiókba, szagtalanítja. Át is moshatod vele. Még nagyanyámtól tanultam. :) 

almaecet.jpg

 

Alma ecet készítése

 

Egy ötliteres uborkás üvegbe belerakunk 2 kg szeletekre vágott, vagy lereszelt almát (hullott alma, almahéj is lehet).

2 liter vizet felforralunk 20 dkg cukorral. Ha kissé kihűlt, ráöntjük az almára, tetejére 1 darab kenyeret teszünk.

Vászonruhával lekötjük, és az üveget meleg helyre állítjuk, 20-28 fok közötti árnyékos helyre. 10 napig érleljük, rendszeresen megkeverjük, majd leszűrjük.

A szűrés után minél tovább áll, annál erősebb lesz. A leszűrt almaecetet célszerű továbbra is vászonnal letakart edényben tartani, így tovább érik, szépen letisztul. Ilyenkor a tetején kocsonyás anyag képződik, amit ecetágynak hívunk. Amikor az almaecetet lefejtjük, egy kis ecetben tegyük el ezt az ecetágyat, mert a következő adag készítésénél kenyér helyett már ezt használhatjuk, így hamarabb beindul az ecetesedés.

Szólj hozzá

Gazdaság Konyha Gyógyítás