Miért nem vagyok veganista?
Miért nem vagyok veganista?
Mert az hogy a legtisztább növényi alapon étkezem, nem kötődik semmiféle ideához. Egyszerűen erre lett szükségem. Csakis a saját tapasztalataimból építkezem. Mióta ekképpen étkezem, a testem könnyebb, a gátakat könnyebben oldom magamban. A szellemi/spirituális munka energetikailag egyszerűbb lett.
Általában piacon vásárolok, ott is keresve az őstermelőket, a kistermelőket. Áruházban csak olyan alapanyagokat vásárolok meg amit a piacon még nem lehet megkapni. Nagyon keveset és nagyon ritkán. Nagyon ritkán veszek feldolgozott kész ételt: tofut, vagy joghurtot. Igyekszem ezeket is otthon előállítani, ha egy módom van rá (da van, hogy nincs). Online rendeléseket is megejtek, ha másképpen nem elérhető akár a hazai bio alapanyag vagy a közeli országokból bejövő. Persze nagy örömömet lelném abban, ha minden vásárcsarnokban megtalálható lenne a növényi alapú étkezéshez vagy a vegán étkezéshez való minőségi termék is. Teljesen megszűnne még az az egy Multi áruházban vagy online vásárló kényszer pályám is.
Egy megyei jogú városban alap lenne az hogy a piacon nemcsak a húsevőket szolgálják ki ,hanem azokat is akiknek más igényük van. Látható, hogy ebben minimális fejlődés van, de még mindig nem az amire szükségünk lenne. Szerintem nagyon nagy igény lenne arra, hogy megjelenjen a piacon a hazai bio szójábból előállított termékek választéka, olyan mint a tofu, szóljatej, edamam (zöld szója). Nagyon sok diófélét fogyasztunk, és ebből is a jó minőségűt a permetezetlen fajtát választjuk, ha lehet. A diófélékből feldolgozott magtej, magföl, olajos magokból krémek is hiánycikkek. Sok embernek megkönnyíteni az életét, ha ez hozzáférhető lenne. Ugyanúgy mint a sajtok vagy a tejek vagy a tejföl vagy bármi más, ami alapanyagként szolgál az állati terméket fogyasztóknak. A tiszta, manipulálatlan, fermentált zöldségek, az édesítő-, tartósítószermentes lekvárok, rengeteg aszalt gyümölcs, tojásmentes, magas fehérjetartalmú tészták, ősgabonák és igazi tiszta manipulálatlan, kovászos kenyér is megnövelné a keresletet azoknak, akik belefognának ezeknek az előállításába.
Tudom, hogy biztosan kellene átmenet és ez anyagilag sem könnyú, mint ahogy kistermelőnek, őstermelőnek sem könnyű lenni. Az emberek tudatos errefelé fordulásától is függ, hogy adnak-e elég időt, pénzt az egyes termelők minőségi beindulására. Én bizton segítőkész vagyok ebben. Mindig keresem ezeket.
A multik óccsó, csali szlogenje nem jelenti a kínálatuk emberi létét, minóségét. Sőt!
TE FORMÁLOD A JÖVŐT!
Utólag rakom ide Golenya Ági felvételét, ami igen jól kapcsolódik a témámhoz: