2024. sze 19.

Enni vagy nem enni? | És mit?

írta: P.Gabriella
Enni vagy nem enni? | És mit?

img_3439.jpeg


Életem során már annyi mindent kipróbáltam…. 
Elkezdeni a helyes étkezést tanulmányozni jó, de zűrzavarhoz is vezethet.
Miért kell elkezdeni az étkezésedre figyelni? 
Azért kell elkezdeni, mert akkor elkezdesz törődni magaddal. Keresed a jobbnál jobb megoldásokat. Rájössz, hogy könnyítheted magadat, ha gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztasz. Néha a testtel foglalkozni a legkézenfekvőbb dolog. Mindenki képes rá. És erősíti az Önszeretet, mert foglakozol magaddal. 
Miért vezethet zűrzavarhoz? 
Mert arra is rájössz, ahogy tanulmányozod az ételek tápanyag tartalmát, elolvasol néhány mezőgazdasági tanulmányt, hogy már egyáltalán nem valóság abban hinned, hogy ez jó neked. 
Az ételek már részben tartalmaznak csak annyi tápanyagot, vitamint, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt. 
Minden szana-széjjel van mérgezve. Mondom, minden. 

Na, ha érted, amiről beszél (elég sokszor elmondja), akkor akár pánikba is eshetnél, mert valóban így van. 
Mit tehetsz akkor? 
Mert akkor mind meghalunk? 
Egyszer igen. Persze! :)   

img_3438.jpeg
De addig is elkezdesz más utakat keresni. Például a szellemedét. Mert ki is Ő? Hát többek között Ő az, aki a te kis parányi testedet már az anyud hasában megépítette, összerakta. Wow! Mondhatod… Pedig yapp, Ő AZ! 
És képzeld! Mivel Ő szerkesztette ezért mindent tud róla. MINDENt! Előbb tudja, hogy fingani fogsz, mint az eszed. Semmit sem dughatsz el előle. Ezért nagyon is kívánatos vele felvenned a kapcsolatot. A félés helyett. 
És tudod mi történik? 
Elkezded virágosabban látni a dolgokat. Na nem túlzottan, csak amolyan józanul. Elkezded kapni a fejedbe az érdekesebbnél érdekesebb utalásokat arra, hogy mi lenne jó neked.

img_3440.jpeg

Például, hogy LÉLEGEZZ tudatosan! Megint wow! Yapp, a helyes és tudatos lélegzéssel már félig ott is vagy. Mert ilyenkor erőt, energiát lélegzel be. (Mivel minden energia ezért azonnal érted is a dolgot, ugye?)  A Szellemed erejét (először nem árt konkrétan Rá is gondolni ilyenkor). Általában megszűnik a trauma evés.

img_3436.jpeg

img_3437.jpeg


Aztán kaphatsz egészen szokatlan útmutatásokat is. Étkezéssel kapcsolatosat. Azt ajánlom fogadd el, bármilyen extrémnek is tűnik és soha nem akartál ilyet enni, vagy változtatni a jól megszokotton! 
Még az is elófordulhat, hogy ‘rájössz’ tornáznod kell.
Hogyan kapcsolódik ez az evéshez? 
Ha erős az izomzatod, jobb a tartásod. A jobb tartás, könnyebb emésztéshez is vezet. Nem kell egy görnyedt pózban, az összes szerveidet össze nyomva létezned és erőlködnöd belül, hogy végre végigmenjen rajtad az étel. Ráadásul egy olyan egyszerű móddal, mint a séta, előnyösen serkentheted nemcsak az izmaidat, de az emésztésedet is, a lelki jóllétról nem is beszélve. Ilyenkor bátran veregesd magadat vállon! 
Azt is képzeld el, hogy ezek mind egy magasabb szintről érkeznek hozzád. A Szellemed, aki a legnagyobb mentorod ott van veled. Csak vedd fel vele a kapcsolatot!  
Egyszerűnek tűnik, ugye? 
Még annyi, hogy a gondolataidnak igen tisztának kell lenned, ha a szellemeddel szeretnél kapcsolódni. Ami is az aurád maga. Ezért ajánlom, hogy tisztítsd azt. Minden megkővült, tanult, idióta (görögül politikust jelent :) ) gondolatot dobj ki a szemétdombra! 
Egyszóval: BÁTORSÁG.

img_3441.jpeg

A “fall of the patriarchy” évszak pedig nagyszerű poén! Már csak azért is, mert ezt a minden téren szennyezett életteret, ez a hálózat hozta létre. De mi azért vagyunk itt, hogy ezt megváltoztassuk. Főleg szellemileg. Az az első. Mert az isteni szféra az, ahol születtek a dolgok és onnan lehet lehozni a IOt. 
Régen álomban kapott szavam az IOcentrikus. Ami Énközpontúságot is jelent (ami megint jó), és jelenti magát a JÓt is. Én ezen az úton vagyok. 
Minden IS számít. A fizikai, lelki, de legfőképpen a szellemi IS, mert a szellemivel tudok ‘csodákat’ tenni magamban és ebből adódóan a világban is. 

Tarts ki a neked működő dolgok mellett! 

Szólj hozzá

Légzés Test-Lélek-Szellem Étek Önszeretet növényi alapú étkezés Paradigma váltás Új minta