2021. nov 09.

Téli napforduló előtti időszak 11

írta: P.Gabriella
Téli napforduló előtti időszak 11

80f853ba-b616-455b-b0f5-8540702e0ccf.jpeg


Ma olvastam…

JÓSLÁS AZ ÁLLANDÓ HÁBORÚRÓL

A tehetetlen meghunyászkodást polgári kötelességnek nevezik, a tömeg- gel együtt-üvöltést bátorságnak, az érzelgősséget költői lelkületnek, a dió- héjak csörgetését haladó-szellemnek, a kapzsi, szűkhomlokú élelmességet észnek, a csoportos unatkozást szórakozásnak, a mirigyek játékát élvezet- nek.
A polgári kötelesség, bátorság, költői lelkület, haladó-szellem, ész, szó- rakozás és élvezet együttesét társadalmi és gazdasági egyensúlynak neve- zik.
A társadalmi és gazdasági egyensúly egyre kényesebbé válik: mind-több a rendelet, megszűkítés, büntetés; nemsokára a nép jobban fog irtózni a békétől, mint a háborútól; végül az egyensúlyt állandó hadiállapottal kell fönntartani. Megkezdődik az a háború, melyben a győzelmi szándék csak a múlttól örökölt szólam, az igazi, titkos cél a háború tovább-vonszolása: egyik harcolófél se meri vállalni azt a gazdasági gordiusi-csomót, amit a bé- ke jelentene. Majd örül, aki katona lehet, mert jobb az ellátása és nagyobb a biztonsága, mint a lakosságé; s igyekszik a harctérre kerülni, mert ott ígérkezik az elérhető legnagyobb szabadság. Nem a béke lesz a rend, nem a háború lesz a zűrzavar, hanem megfordítva; ez lesz az állandó háború kora. Nem egy mozzanata a fordított sakkhoz fog hasonlítani, ahol az nyer, aki- nek minden bábját kiütötték.
Ez az állapot részben már elérkezett. Most rövid, derűs időszak következik, de ez csak a hosszú telet megelőző csali napsütés, vénasszonyok nyara. Harminc esztendő sem telik el és megkezdődik az a korszak, mikor nem az ember vezeti a háborút, hanem a háború az embert.

Weöres Sándor - A teljesség felé (részlet) 1945.

Most TE jössz!
Része akarsz ennek lenni?
Biztos, hogy az ún. demokratikus választáson az elhitetett szavazati jogoddal akarsz élni?
Hogy ezt a rend(szertelenség)et akarod szolgálni?
Hogy a sok rossz közül a “jobbikat”? akarod választani?
Biztos vagy ebben?
Vagy inkább a megérzéseidre hallgatsz?
A Teremtés/Teremtett Világ, már sokszor bebizonyította, hogy meglepetéseket tartogat, ha bízunk benne. Ha megvan bennünk az Ősbizalom. Ez nem lanyha hozzállást, közönyt, lutaságot, álló energiákat és terméketlenséget jelent. Hanem cselekvést a saját életedben. Amit akarsz, azt valósítsd meg! Ne várj senkire!
Az ÉLET terád is vár. Légy tevékeny, működő része!

SZÉP JÖVŐT!

Kép - Pinterest

Szólj hozzá

Öröm Önbizalom Ősbizalom Önbecsülés Téli Napforduló Paradigma váltás Új minta