Nyári napforduló előtti időszak 11
Ma kísérletező kedvemben vagyok. Vannak, akik kéressel forsulnak felem, en meg szeretem a kihívasokat. Ezért nekifogtam. Mindent magamon próbálok ki először.
Kovászos uborka. Nagy kedvencünk.
-
Valami készül...
Már tini koromban is izgatott. Első olvasásra a Tüskevár nem volt több nekem anno, mint ételek, szerelem, és az a bizonyos liliom olaj, amit Náncsi néni kent az ifjú Tutajos leégett hátára. A lilomoknak hűsítő tulajdonsága van.
Ha Náncsi néninek sikerült, akkor nekem is menni fog.
Ez is kíséleti stádium. Napolaj. Ma reggel készítettem. Azonnal felvittem a karomra.
Napvégén meglátom.
Korán kezdődött a nap, a nagy meleg előtt tudtam ténykedni.
Javasvíz - meggy, csalan, levendula. Őszintén a levendulát csak az íz miatt raktam bele, de jól harmonizál. Amügy vértisztítö.
Hűsítő italról is gondoskodom. A javas vízekbe beleoldódó vitaminok nagy segítségünkre vannak ebben a nem kis mértékben fárasztó időszakban.
Friss zöldbab. Pörköltesen készítem el, keves tejföllel, sok a végén belerakott nyers petrezselyemmel.
SZÉP JÖVŐT!