2020. aug 09.

A Grál

írta: P.Gabriella
A Grál

azaz, hol vannak a mai lovagjai?

452409b9-896e-471b-8387-5f720eb3330b.jpeg

Mostanában sűrűn eszembe jut, ezért gondoltam írok róla. Úgy érzem hiányoznak azok a férfiak (lovagok), akik a Szent Grált védték. Azok a jézusi (krisztusi) harcosok, akik a szeretet erejével állnak ki. Akik védelmezik a Grált.

54e49f3c-0d07-4a3e-8b1b-53db63caeb18.jpeg

Ami szerintem a női MÉH. Maga az Ősmamai/Nagy Anyai érték. 
Legkevésbé hiszem, hogy az egy pohár. Amit ugye annyira előszeretettel hirdetnek. Az Artúr históriában is emigyen jelenik meg.

5c968a16-d59f-404a-a36e-746d75cee4d2.jpeg

A pohár, KEHELY az Örök Élet szimbóluma mi más is lehetne, mint az Anyaméh. Mely élet-halál úrnője. Melyben átalakul, átvarázsolódik a magból a magzat, és melyből megszületik az új lélek emberként. 

132c610f-d038-4db3-b24e-74ec5fef410b.jpeg
Talán Magdalai Mária hordozza legszebben és legjobban a mintáját ennek. A Szent tanítás továbbadását. 

e41bbb20-daf8-4447-b52f-f443174ad812.jpeg
Előrebocsátom, hogy fenntartásokkal vagyok Pál apostol iránt, nekem valahogy nagyon patriarchális a beállítottsága. Valószínűleg rá is erősen hatottak az akkori dogmák. De van egy rész, ami mindig elgondolkoztatott. 

  23. Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.

Efézusbeliekhez írt levél 5:23

Tehát alapban egy férfinak Krisztushoz kell hasonlóvá válnia és akkor van előírva, hogy a felesége kövesse őt.  Azt gondolom, hogy egy ilyen lehetőséggel megtöltött kapcsolatnak elég nehéz lenne ellenállni. Ha a férfi a szeretethez való ösvényt járja és minden tettével igazolja azt. 
A régiségben lovagok és a pálosok őriztek talán ezt a lehetőséget. 
Elmerengtem ezeken az írott szavakon is.

5. Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, paráznaságot, tisztátalanságot, bujaságot, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;
  6. Melyek miatt jő az Isten haragja az engedetlenség fiaira;
  7. Melyekben ti is jártatok régenten, mikor éltetek azokban.
  8. Most pedig vessétek el magatoktól ti is mindazokat; haragot, fölgerjedést, gonoszságot és szátokból a káromkodást és gyalázatos beszédet.
  9. Ne hazudjatok egymás ellen, mivelhogy levetkeztétek amaz ó embert, az ő cselekedeteivel együtt.
  10. És felöltöztétek amaz új embert, melynek újulása van Annak ábrázatja szerint való ismeretre, a ki teremtette azt:
  11. A hol nincs többé görög és zsidó: körülmetélkedés és körülmetélkedetlenség, idegen, scithiai, szolga, szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus.
  12. Öltözzetek föl azért mint az Istennek választottai, szentek és szeretettek, könyörületes szívet, jóságosságot, alázatosságot, szelídséget, hosszútűrést;
  13. Elszenvedvén egymást és megbocsátván kölcsönösen egymásnak, ha valakinek valaki ellen panasza volna; miképen a Krisztus is megbocsátott néktek, akképen ti is;
  14. Mindezeknek fölébe pedig öltözzétek föl a szeretetet, mint a mely a tökéletességnek kötele.
  15. És az Istennek békessége uralkodjék a ti szívetekben, amelyre el is hívattatok egy testben; és háládatosak legyetek.
  16. A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak.

Kollossébeliekhez írt levél 3.

 Ha mindenek a Földön ekképpen cselekednének, vajon lehetne-e békesség és szeretet? Talán könnyebb lenne. 
Olvastamban elém jött szintén egy nekem kedves rész:

18. És meg ne részegedjetek bortól, miben kicsapongás van: hanem teljesedjetek be Szent Lélekkel,

Efézusbeliekhez írt levél 5.

Mert ugye nemcsak a férfiak isznak már mértéktelenül, de vannak nők is. De a férfi ilyenkor zabolázatlan ereje megy át agresszivitásba, amit a párja és gyermekei viselnek. 
Bárki hozzá tud fűzni értéket eme íráshoz, azt szívesen fogadom. Nem ragaszkodom, sőt nagyon ritkán használom a biblia tanításait, mert jó néhány helyen vannak benne csúsztatások. Tudom, hogy ÚJ törvények vannak kialakulóban és az a Lélek szerinti, a szabad akarattal és ennek legfőképpen tiszteletben tartásáról szól. Megszűnnek a tiltások is. Átalakulóban van minden. 
Írásom azért született, hogy előlépjenek a GRÁL védői, szeretet harcosai. 

d0856467-f2fd-4948-a537-dacb56eb1875.jpeg

 

 

Szólj hozzá

Boldogasszony Szeretet Istennő Nő-férfi