2019. feb 07.

Gabona alapú konyha

írta: P.Gabriella
Gabona alapú konyha

Fele-fele  arányos főtt köles és babragu, kevés savanyú káposztával.

Előre mondom, hogy én nagyon szeretem a gabona féléket főzve és a  magos, különböző gabona alapú kenyereket is. De nem vagyok semmiféle diéta, vagy étkezési szokás megszállotja. Hallgatok a megérzéseimre és így étkezem. Figyelek a testem rezdüléseire. Élt egy bölcs ember itt a földön, aki ezt mondta:

Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.

 Máté Evangyélioma 15:11

Úgyhogy mindent bölcsességgel olvass, hallgass! Szellemi tudással minden méreg közömbösíthető, mind az ételekből, mind a levegőből, mind a vízből, mindenből. Aki az anyagban hisz csak, annak nehezebb dolga van. 

Ember- és természetismeret alapú a magyar konyha, bárhol és bármikor, a helynek és időnek megfelelően lehet vele táplálkozni. Ősi tudásunk, hogy amit eszel, azzá leszel, ezért az ébredés akadálya a táplálkozás (Osava). Táplálkozásunk befolyásolja a vér vibrációját, ha ez megváltozik, nem képes a vér kozmikus antennaként működni.

A vér = tudat,

a vér minősége = tudat minősége,

a a tudat fénye = az isteni tudattal.

Ez analóg, hogy a Boldogasszony a fény királynője, a Kárpát-medence királynője. A szívnél találkozik az égi, kozmikus és a földi energia. A vérkörrel, mint rezonancia körrel működtetem ezt. Ha nem működik, kiszakadok a világ rendjéből. A vér minősége pedig attól függ, amit megeszünk. Az emberben ez alkímiai és biokémiai folyamat.

Az ember szakrális anatómiája három tűzhelyet ismer.

A felső tűzhely, a rekeszizom feletti terület, a tüdő és a szív. Itt ég a fejedelmi tűz, ami irányítja, szervezi az életet. Az ég energiáit veszi, a légzésen keresztül működteti.

A központi tűzhely, a rekeszizom, köldök területe, a gyomor és a lép. Itt ég az emésztő tűz, ételből, italból életerőt teremt. A föld energiáit veszi és élteti az ételen és italon keresztül. A lép emeli felfelé az étek hordozta besűrűsödött kozmikus energiát, hő energiát, nap energiát, melegséget, ami a szívnek is kell. Azért étkezünk, hogy szellemivé, vérré alakítsuk. Ami nekünk nem kell, azt lefelé irányítja, az emésztőrendszer felé. Népi szimbolikában a gyomor, az emésztő rendszer az üst-tök, tök formájú üst. Ha nem működik, akkor tökkel ütött lesz. Beavató meséje a kisgömböc, aki mindent felesmészt, önmagát is és tudat nélküli lénnyé válik. A táplálékot a gyomor és a lép hőjével kell felfőzni, felfelé emelni, szellemivé alakítani, transzformálni és transzmutálni. Az egészségs ember mindent átalakít, amire szűksége van, ez az alkímia. A gyomorban a magunkhoz vett ételt, italt elemeire bontjuk. Itt kezdődik a fermentáció, ami nélkül nincs transzmutáció és transzformáció, és ehhez adja a lép a tüzet. A lép a sebesség kontrollja. A világos részeket a fejedelmi tűz felé emeli, ahol a belélegzett levegő minőségével egyesül és ez szellemivé alakítható. Szóval a gyomor tök formájú alkímiai üstjében főtt, meleg főzetet a vékonybelekbe vezeti, ahol a lép az alkímiai szétválasztást végrehajtja. A világos részeket felfelé emeli. A sötét, zavaros, nem asszimilálható részeket, amelyeket el kell távolítani, azokat vizelet és széklet formájában a lép szellemi tere lefelé vezérli.

A alsó tűzhely, a köldök alatti terület, bélrendszer, vesék, húgyhólyag, máj, epe, nemi szervek. Itt ég a parázsban izzó tűz. A miniszter, a nádor tüze. A három együtt működik.

Jó tanácsok

Az étkezés ritmusa igazodjon az évszak, évkör és a napi ritmushoz.

A helynek megfelelően kell étkezni. A megevett ételeink zöme 50 km-en belülről származzon, mert annak vibrációja felel meg nekem.

A rágás minősége. 400 ismert ízlelőmirigyünk van. Alapos rágással (30x, 50x, 100x) az emésztés az enzimekkel elkezdődik. A mirigyek veszik magukhoz az étel éter testét ezzel. Az éter teste fontosabb az ételnek.

Az emésztő hő 38 C (májnál 38,5 C). A meleg étkezés segíti az emésztést. A vitamin főzéssel nem elveszik, hanem átalakul. Tűzön főtt étel legyen, mert az elektromosság káosztvisz az ételbe.

Az étkezés mikéntje, Veszekedés nélkül, áldással, amivel az ételt az én frekvenciámal azonossá teszem.

Ülve étkezünk. Menés közben nem lehet enni. Tönkre teszi a lépet, minden gyorssá válik, mert átkódolja a sebességet.

A magyar konyha gabona alapú. A tűz, a só és a gabona különbözteti meg az embert az állatvilágtól. A F, Na, K arány felborításával az ember nem találkozik a valós lényével. Irányítható, nincs önálló cselekvő akarata, önálló döntése.

Ahol élek, ott van az ételem, körém rendeződik, Vad, ehető növények + gabona.

Az anya dönti el a család sorsát, attól függ, mit tesz le az asztalra. Ha a család ugyanazt az ételt együtt eszi meg legalább napi egyszer, ami az anya szeretet energiáját hordozza, akkor nem esik szét a család. A család egy vér, együtt esznek és ugyanazt, egy test és vér lesznek, testvér, vértestvér.

Csendben étkezés. Magyar ember evés közben nem beszél.

A mértékletes egyszerű étel nemesít.

A tönköly (Vasárnap, NAP)

Az emberiség szent növénye. Nem fordult az ember ellen (a búza már igen). Az aprószemű az igazi. A fehér ember mellé rendelt szellemi anyag a búza (+ a bor). A szellemi erő befogadására a testet fel kell készíteni, a háborgó elmét le kell csendesíteni, a jelenben kell lenni, hogy a lélek be tudjon ülni a volán mögé. A belső béke konyhájának alapja. Az égi (kozmikus) és földi (telorikus) sugárzások, információk legmagasabb hordozója. Benne van koncentrált módon, ami az emberi léthez szükséges. A szájunkba vett minősége kötelez bennünket, kellő alázattal vehetjük csak kezünkbe. A Kárpát-medence lakóinak genetikailag és sugárzás karakterét tekintve ez felel meg igazán a legjobban. A magyarrá válás folyamatát segíti. A tönköly a NAP géniusza alatt áll, harmonizálja az ember szervei közötti kapcsolatot, támogatja az idegrendszert és az összes életritmust. Kivételes fehérje tartalma nagyon hasonló az emberi fehérjéhez, nagyon gyorsan beépül. A tönköly csírájában életet védő anyagok vannak. A kovász harmonizál a csírázáskori enzimekre, a szervezetben nem erjed tovább. Az élesztő igen.

A barnarizs (Hétfő, HOLD)

A Hold principiuma alatt áll, a női elv, a tönköly keleti párja, a víz minősége dominál benne, az ember folyékony nedveire hat, minden keringést támogat, tisztít, erősíti a veséket.

Az árpa (Kedd, Mars)

Az árpa megsértődött az emberre, mert takarmányként adják az állatoknak. Meg kell étkezésnél kérni, hogy tápláljon minket. Az árpa cukra támogatja az agyat, az idegrendszert, a kötőszöveteket, az anyagcserét és az izmokat. Gyermekeknek különösen fontos, nélküle a csontozat, inak, szövetek gyengék. Tartás javító az árpa.Az árpakrém alapeledel az emésztő rendszernek, rendben tartja azt. A lázas állapotban segít. Az ember nevelő tudománya igen jelentős, különösen kisgyermekeknél, várandós, szoptatós anyáknál.

A köles (Szerda, Merkúr)

A szárnyas hírhozó lényegét hordozza, az ég és föld között közvetít. A Merkúr irányítja a Teremtő gyógyító angyalait. Aki saját útját próbálja járni, az tudja milyen nagy érték a köles. Gyorsan fő, gyorsan emészthető. Az aggódások és szorongások megnyugtatója. Nyáron hűt, de az évkörhöz adaptálódva télen nem hűt. Áldott álappotban lévő anyukák hasát belülről símogatja a köles, nem engedi lottyadni a hasfalat. Jóbarátja a véredényeknek, vashiányosoknak, a testmeleg irányítását szabályozza.

A rozs (Csütörtök, Jupiter)

A bölcsesség kiáradását hordozza. Hidegben, erős fizikai munkában nagy segítség. A tiszta rozskenyér azoknak jó, akik rendszeres kemény fizikai munkát végeznek. A formaképző erőket ösztönzi, az ember függőleges tartásá erősíti, a természetes légzést segíti, nélküle kár légzőgyakorlatokba kezdeni, a szívet, tüdőt erősíti és a máj szellemi erejét támogatja.

A zab (Péntek, Vénusz)

A művész, a Vénusz hordozta szeretetet adja át. A friss zabtól szalad a versenyló is, főleg a férfiak veszik észre. Felügyeli a sejtszaporodást, a nemzőképességet, a testi erő fentartását. A vénuszi eszenciák, amelyek a zabban rejtve vannak, tisztító hatásuak és frissítőek, gyulladásgátlóak, a személyiség varázsát fényesítik. Nagy benne az életerő, könnyen felszívódó zsiradékai vannak, ideális melegséget adó növény. Az ember bőrének a legjobb segítség, az akaraterejének hű támasza, a megkeményedett testrészeket, érzelmeket lágyítja, növeli az ellenállóképességet és oldja a fáradságot.

A kukorica (Szombat, Szaturnusz)

A Földanya szeretetét míveli. Az ember nélkül nem tudja magát elvetni. Az ember kapta, nélküle megfolytja magát és kiveszik. A kukorica egyenes tartást ad, a gabonák közül a leginkább köt ég és föld között.

A hajdina (Mars)

Keserűfűféle. Éteri vas és életerő van benne, a hideg ellen jó, fűt. A hajdina zárja a rendszereket, gátat emel a mikroorganizmusoknak és a vérképzés hű társa, a nők marsikus eledele, nélküle vérszegény és ideggyenge lesz. Az asszony értő keze kell hozzá, különben ehetetlen, rossz ízű, rossz szagú lesz.

Somlósi Lajos - A valós magyar konyha

Szólj hozzá

Tudatosság Konyha