2018. dec 18.

Bölcsesség szerintem...

írta: P.Gabriella
Bölcsesség szerintem...

gettyimages-856291670.jpg

Sok régi ember meghatározta már mi a bölcsesség...

Én úgy gondolom, hogy az a bölcsesség, mikor a lelkünk erejével elérjük, hogy szellemünk által látunk rá a végső ok és cél összefüggéseire és azt meg is cselekedjük. Mikor bátran lépünk rá az elöttünk megnyíló göröngyös útra és állandó önvizsgálattal és példamutatással haladunk rajta. 

hidak-vagyunk.jpg

Pallas Athene, Sophia, Thot, Mimír a bölcsesség kútjának őrzője, Cerridwen a bölcsesség üstjének őrzője...

dad9cbcf52eefa71c1c50e24c271478dd700b5f1.jpg

Látván, hogy mindenki, a világ istenei és az emberiség, azt mondja, semmi sem létezett a káoszt megelőzően, én, különbözvén tőlük, be fogom bizonyítani, valamennyien tévednek, mivel nincsenek tisztában a káosz eredetével, sem annak gyökerével. Íme a bizonyíték.

Mennyire kényelmes minden ember számára a káosz kapcsán kijelenteni, hogy az egyfajta sötétség! Valójában pedig az árnyékból ered, melyet a „sötétség” névvel illetnek. És az árnyék pedig olyasféle dologból származik, mely a kezdettől fogva létezik. Emellett, teljesen nyilvánvaló, hogy már a káosz létrejötte előtt is létezett, s hogy ez utóbbi utána következik az előző dolognak. Ezért, fogadjuk el a kérdéssel kapcsolatos tényeket; és továbbá, együtt az első dologgal, melyből kisugárzódott a káosz. Ezen a módon az igazságot egyértelműen bizonyítjuk.

Miután a halhatatlan létezők természetes szerkezete tökéletesen kifejlődött a végtelenből, egy kép sugárzódott ki a Pistisből (hűség, hit bizalom); Sophia a neve, (bölcsesség, az Isten női része). Akaratát gyakorolta és olyan dologgá vált, mely emlékeztetett az elsődleges fényre...(folyatatás az alábbi linken.)

A világ eredete (A "Cím nélküli szöveg") - Pistis Sophia

 


tt.jpg

A bagoly állati szelleme a legtöbb népnél a bölcsesség jelképe.

Arra ösztönöz, hogy pontosan vizsgáljuk és figyeljük meg mozgásunkat a sötétben, hogy átfogó ismeretekre tegyünk szert. A sötétséget és a benne szunnyadó erőt meg kell tanulnunnk megérteni. Mert a kozmosz és a valóság legnagyobb része sötét és üres. A sötétség se nem gonosz, se nem rossz, csak egyszerűen létezik: a teremtés és az önteremtés ereje rejlik benne, és a saját sorsunk alakításával kapcsolatos titok. Az éj leple alatt és csendjében alakot öltenek a vizíók, ideák, a magot elvetik, úvják, és a termtmény m,egszületik. Vozsgáljuk meg a sötétség tükrét, találkozzunk saját árnyékunkkal, második arcunkkal, érzéseinkkel, emlékezetünkkel, és vizsgáljuk meg, hogy mennyire alakítjuk saját magunk az életünket és a benne lévő körülményeket.

Jeanne Ruland - Az állatok ereje

bosch-hieronimus-cutting-the-stone-x.jpgA balgaság, esztelenség ellentéte a bölcsességnek. Ész nélkül, oktalanul papolunk, teszünk dolgokat, melyeket sem az isteni törvény, sem a tapasztalás nem hitelesít. Mások után kullogunk és elfelejtjük kik vagyunk ebben a végtelen Univerzumban. 

Hallgatunk az isteni bölcsességgel ellentétes eszmékre, cselekvésekre.

 

manipulalt-megvezetett-emberek.jpg

Esztelenül fogyasztunk és éljük az életünk. A szellemünk nélkül és válogatás nélkül elhiszünk, megeszünk, megnézünk mindent és eszerint éljük életünk. 

Képtelenek vagyunk döntést hozni életünkben, mert a legfőbb JÓ rejtve marad előttünk. 

Légy bölcs!

Szólj hozzá

Advent Idézet Tudatosság Olvasmány Tanítás