2018. aug 05.

Szerelmi bűbáj

írta: P.Gabriella
Szerelmi bűbáj

bubaj2.jpg

Észrevettétek, hogy minden nagyobb régi, hagyományos ünnepnél le van írva, hogy milyen szerelmi mágiát, varázslást csináltak a lányok, hogy férjük legyen? 

 Olyan almára kell szert tenni amelyiknek kilenc magja van ( addig kell enni az almákat, míg ilyenre nem akad az ember). Azt a kilenc magot egy óvatlan pillanatban a kiválasztott fiú zsebébe kell csempészni. Ez biztosítja, hogy beleszeressen a lányba.

 Némelyek vakondok véréből cseppentettek valamilyen ételbe ( a vakond védett állat, ne csináljunk vele semmit!). Az ételt aztán megetették a kiszemelt ifjúval, aki az állat vérétől szerelemre lobbant.

Régi szerelmi praktikák

tumblr_p7wcv64ziy1x7fcx1o1_500.jpg

Megrökönyödve tapasztaltam meg, hogy mennyi szerelmi bűbájt tesznek manapság is. Gyönyörű dekorációval feldíszítve végzik. Műhelyeket vezetnek, ahol elkészítheted szerelem bevonzó füstölődet, vagy szerelmedet megtestesítő babát...vagy éppen megcsinálnak neked egy szerelmi kötést, vagy oldást. Hol élünk a középkorban? Valószínűleg nem tudják, hogy aki a másik ember szabad akaratába beleszól, annak felelnie kell érte valahogy. Mivel manapság már gyorsított minden, nagy valószínűséggel még ebben az életben felelhet érte. 

Ez a film nagyon szépen kivitelezett, de amit közvetít az éppen arról szól, hogy a lányok hogyan tudnak elvarázsolni...és tudnak.

szerelmi-magia-02.jpg

Még gondolatban sem köthetek senkit magamhoz, nem ám szertartás keretein belül!

Kedvenc sorozatomban is a bölcs, idős boszorkány is elmondja, hogy "óvatos légy mit kívánsz!" Ez a film is azért lett előttem egy példa, mert megmutatja, hogyan lehet a jóságra való hajlammal javítani, vagy választásunkkal bajba is keverni magunkat. A mágia ereje hatalmas. Nem rossz és nem jó. Egy erő, amelyet bölcsen kell használni. Mi döntjük el, hogy mit kezdünk vele. 

De nem kell megijedni. Szellemünk, Isteni Önvalónk ott van és csak kérned, kell, hogy tegyen tisztává és önállóvá. Hogy szabadítson meg a szerelmi kötésektől, hogy szabadon tudj dönteni. 

Szólj hozzá

Szerelem Mágia