2018. máj 26.

Összefoglalás

írta: P.Gabriella
Összefoglalás

Mikor saját szavaimmal is hasonlót formáznék meg, akkor inkább leírom azét, aki már nyomot hagyott ebben. Ilyen Szász Ilma is. Újra és újra forgatom könyvét (Az élő fény árnyéka). Mindig találok újat, feldolgozni valót benne. 

Összefoglalás

A Biblia nem tagadja a reinkarnációt, de egyértelműen a feltámadás tanát, örömüzenetét hirdeti. Akárcsak a hindu tantások, a Biblia is azt vallja, hogy ez a kegyelem révén - már ebben az egyetlen életben is - nemcsak egy elit, hanem a "latrok, házasságtörö nők, vámosok" számára is elérhető. A kegyelem korszakában a törvény már nem zár ki senkit az üdvösségből. A lélek, a személyiság, az egyéniség értéke Isten szemében nagy, ennek megőrzése, feltámasztása érdekében hozta meg áldozatát Krisztus.

A kapu tehát nyitva van, a lehetőséget megkaptuk, de elfogadása rajtunk múlik. Ha nem fogadjuk el, maradunk a törvény evilági létrendjében. A tarot hívei úgy tartják: ha egyszer testet öltöttünk, legalább hétszer, de inkább 14-szer, 21-szer kell testet öltenünk, hogy minden bolygóminőséget minden szinten megtapasztaljunk. Kelet nagy mesterei egyértelműen tényként kezelik a reinkarnációt. De azt is vallják, hogy a bennünk lévő isteni szabad. Ha hozzá vissza tudunk kapcsolódni, akkor isteni részünk mér szabadon dönthet, hogy a "tudat játékának" melyik formáját vállalja fel.

A reinkarnáció és feltámadás tana nem ellentétes. Egyik a törvény létrendje,másika  kegyelem révén történő felszabdulás lehetősége. A választás rajtunk múlik. 

Ha lelkünk és szellemünk egyaránt befogadja Krisztus szeretetét és kegyelmi erőit, akkor test-lélek-szellem egyesülnek. Átalakulunk szellemi emberré, s fokról-fokra transzfigurálódunk az Ő hasonlatosságára. 

 

Szólj hozzá

Tudatosság Hit Tanítás