2018. máj 11.

Bodzás alma-banán folyékony reggeli

írta: P.Gabriella
Bodzás alma-banán folyékony reggeli

kepkivagas4.JPG

Nagyon ritkán veszek banánt...most kellett. Törekszem arra, hogy helyben is fellelhető alapanyagokkal főzzek, dolgozzak. Szerintem jobb a testemnek és lelkileg is rendben van, hogy helyi élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket vásároljak (még akkor is ha drágább, mint a Penny) és szedjek. De most a banán kellett. 

kepkivagas_8.JPG

Valószínűleg a tartalmassága, a magas tápértéke, édessége kellett egy átálló étkezéshez, amit még nem tudok mi lesz. Mindenesetre a napokban kezdtem el elhagyni a kristálycukrot. Most termelői mézet használok. Talán a nyírfacukorral próbálkozom majd...

kepkivagas3.JPG

Ez az adag tartalmazott két nagyon érett, barna héjú banánt, egy almát, egy tányér bodzavirág szirmait, kevés citromlét (a savassága miatt) és kb. 2-3 dl vizet. Ezzel simán kibírtam ebédig. Több adagban fogyasztottam, elosztva a délelőttre. 

kepkivagas1_1.JPG

Igyekszem az aktuális gyógynövényeket, ehető vadnövényeket beilleszteni a napi étkezésbe. Úgy gondolom,hogy hatásaikat így fejtik ki leginkább. Frissen, lédúsan, minden vitamin forrást megtartva. 

Egészségedre!

Szólj hozzá

Ital Konyha Gyógynövény