2018. ápr 21.

Birka gyapjú sz.rtalanítás

írta: P.Gabriella
Birka gyapjú sz.rtalanítás

img_3723.JPG

Az biztos, hogy nem egy felemelő munka, de ennek is meg kell lennie. Már csak azért is, mert teljesen ajándékba kaptam egy jólelkű és nagylelkű ismerősömtől. Testvérem unszolására végre hozzáláttunk... Meghívott, szartalanításra felszerelkezett vendégeim is voltak. Hősök, akik bírják a szagot, látványt egyaránt. Racka, cigája és merinói gyapjú van. Mindegyik más finomságú és felhasználhatóságú. Nagyon hajazunk arra, hogy minél előbb használható - többek között nemezelhető - anyag legyen belőle. Barátnőmnek és nekem is terveim vannak vele.

img_3724.JPG

Mint a sebészek, kesztyűbe öltözve nekiláttunk. Minden piszkot, amit kézzel el lehet távolítani, azt ki kellett venni. Szalma, széna, növényi magvak, néhol fadarabok és a szőr végén lévő kakicsimbókok levágása után, zsákba tettük. Most jön a háromszori áztatás.

img_3725.JPG

Minden oldalról megnézhető, hogy nem egy leányálom.

Persze a munkához jár a finom étel is.

img_3746.JPG

Kaptunk csemeg datolya golyócskákat. Isteni volt!

supernade.JPG

Készítettem Supernádét frissítőnek.

img_3728.JPG

Főételnek töltött tésztát,

img_3731.JPG

desszertnek, koronaként Jótündérkeresztanya mini tortácskákat. Az ételek, italok nőiessége, lágysága és finomsága, szöges ellentétben állt a végzendő feladattal.

img_3727.JPG

Ez már a mosásra váró adag. 

Meg kell hogy mondjam, gumikesztyűben voltam, mégis elég penetráns szagú lett a kezem. Hát kérem, meg kell járni a finom fésült gyapjúhoz az utat...

A meglévő adagot beáztatom 3x, 3 napra, majd szárítom. De ez még egy következő lépés. 

Szólj hozzá

Kézműves ÉN