2017. dec 07.

Eke-, Földtiltó Boldogasszony december 8.

írta: P.Gabriella
Eke-, Földtiltó Boldogasszony december 8.

meganne_forbes_divine-mother-l.jpg

Meganne Forbes - Divine Mother

Elindultam egy nem túl eredeti, de mélyen megrázó gondolaton. 

Prodan Márta - Szösszenetek képújságában leltem rá az engem inspiráló és szerintem idetartozó szösszenetre. Ő minden nap írja naplóját az adventi időszakban. szépen visszaszámlál és lelkierőt merít az elkövetkezendő ünnephez, a szeretetre való felkészüléshez, az emberek önmaguk megváltása felé. 

Miről is szól ez a Boldogasszony ünnep? 

Természetesen, mint minden másik is Égi Édesanyánkhoz való lelki és szellemi visszatérésről. Mikor megtiltjuk valami folyamatnak a létrejöttét, akkor azt érintetlenül hagyjuk. Akár az eke a földet, úgy hagyhatjuk szűzen és érintetlenül e világi kísértéseinket. Úgy a mértéktelen evést (Kisböjt van), az oktalan haragot, a felesleges beszédet, a pénz szórását, a mókuskerék hajtását, kínzó testi vágyainkat és még sorolhatnám. Ebben a világban már jelentéktelenné vált a testi érintkezésben is a böjt, de én azt mondom, hogyha szerelmeskedünk, legalább ajánljuk fel szerelmünket magunk és társunk lelki fejlődéséért.

meganne_forbes_sacred-union-l.jpg

Meganne Forbes - Sacred Union

Próbáljunk meg befogadóak lenni a természet csendes rezzenéseire, a szitáló ködre, a zúzmara kopogó potyogására, a reccsenő levélre talpunk alatt. Legyünk hálásak a szépségre, mely körbevesz minket. Próbáljuk meg felébreszteni magunkban azt a lángoló és egyetlen tüzet, melynek neve:

FELTÉTEL NÉLKÜLI  S Z E R E T E T ♥.

photo_rikoo.jpg

Köszöntöm itt azok az Édesanyákat, akik, mint Mária most fogantak meg, vagy már áldott állapotban vannak. Ők tudják milyen az megélni egy várakozást - mint ahogy mi többiek éljük az Adventet -, mely azzal a reménnyel van, hogy megszületik bennünk valami. Megszületik egy új jövevény. Ez lehet egy Lélek, vagy maga a Szeretet.

4y88f7z_1.jpg

Ehhez kívánok tisztulást, önmagunkkal való szembenézést

 

 

Szólj hozzá

Boldogasszony Nő-férfi