2017. júl 03.

Boldog Asszonyok a Nap hevében

írta: P.Gabriella
Boldog Asszonyok a Nap hevében

f_nyk_p0627.jpg

Igyekszem az ünnepre testem, lelkem, szellemem hófehérbe öltöztetni. Tiszteletből a női erő, a barátnőim és az istenanyai ünnep miatt is. Elindul bennem egy belső izgalom.

Minden megvan? Virággumó? Búza? Dal? Étel?

f_nyk_p0622.jpg

Rendezem magam már kora reggel óta. Áldást kérek erre a napra. Kilencre kongatnak a kápolna tornyában. Misére, imára szólítanak fel mindenkit. Elgondolkozom, vajon tudja-e még mindenki, hogy miért harangoznak? Vagy csak egy romantikus légben elrepülő hangot jelent? Elindulok tele kosarammal, szerszámokkal, a megkötött ajándékkal. Útközben becsöngetek testvéremért. Ballagunk a falu végére. A Mária-Ligetbe tartunk, ahol hűs árnyékban pihen minden. A bomló virágok színei és a nyugalom ami fogad, elterül rajtunk. 

 Hozzálátunk az ültetéshez. Megtisztítom és megáldom a gyönyörű, nagy gumókat. Nedves a föld az esőzés miatt. Jó beletúrni. Sűrű sorban lesznek most már az igazi Mária liliomok. Testvéremmel összefogózva elénekeljük Németh Dóra Adél Boldogasszony boldogsága című dalát.

Boldog, boldog Boldogasszony

Boldogságod befogadom.

Boldogabb lesz tőle létem,

Fény övezi sors ösvényem.

Németh Dóra Adél

galeriasavaria.jpg

Kép - Galéria Savaria - Huszizás

Egymás kezét megfogva forgunk egy-kettőt, a végén még huszizunk is. A dal alatt, a táncban és a forgásban is érzem, ahogy elönt az erő. Ez az erő középre állít. 

f_nyk_p0625.jpg

Felkötözzük ajándékunkat, melyet Boldogasszonynak kötöttem levendulából, saját tönköly búzából és egy szép szalagból. 

19551705_1098253460275419_652110412_o.jpg

Gyermekekkel lenni jó!

Délután lassan megérkeznek barátnőim. Nagyon nagy a feszültség. Már megszoktam, hogy ilyenkor mindenki hozza magával az életét, de erre most nem számítottam. Megfagyott a levegő a szóváltásoktól. Kis idő múlva azért csendesedtek az elmék és kivonultunk a kertbe az öreg diófa alá. Hideg, joghurtos, zöldséges zöldbablevessel fogadom őket. Hoztak sütit, fagyit - jól élünk. Lassan telik az idő, szinte megáll minden.

19748000_1098253766942055_367864316_o.jpg

Esőcsiga

Lecsitulnak a kedélyek és nekilátunk az esőcsiga készítésének. Előző nap szedtem esőben a birtokon. Jó érzés volt, hogy átadhatom őket barátnőimnek. A kisleányok virágkoszorút kaptak, ők is megpróbálkoztak a fonással egészen egyedi módon. Öröm volt nézni!

Nők egymás körében

Fényképezkedtünk, beszélgettünk, a bokorról volt aki málnát evett. 

Ha jól éreztem mindenki töltekezve és megnyugodva hagyta el a kört.

Áldott Ünnepet!

16_1.jpg

Szólj hozzá

Boldogasszony Ünnep Kézműves