2016. jún 09.

cickafark - Achillea millefolium

írta: P.Gabriella
cickafark - Achillea millefolium

yarrow02-l.jpg

Egérfarkfűnek, cickafarkkórónak is hívják. Latin neve Achillea millefolium onnan ered a legenda szerint, hogy a trójai csatában Achilleus vele csillapította bajtársai vérző sebét. :) . Nagyon jó vérzéscsillapító. Belsőleg tüdő-, végbél-, méh-, hólyag- és orrvérzésnél is. Viszont nagy mennyiségben, vagy nagyon erős főzetben, vagy hosszú ideig használva az ellenkezőjét is kiválthatja. Nagyon erőteljes növény!

botanicals0039-edit.jpg

Lábadozóknak, vérszegényeknek is növénye. Nőknek erős havi vérzés csökkentésére már pár nappal a vérzés beköszöntése előtt ajánlom a tea kúrát.

A druidák, kínaiak is régtől fogva használták. Erős összehúzó és fertőtlenítő hatása van. Egyetlen levele felaprítva és egy talicskányi komposztba keverve, meggyorsítja annak lebomlását. A gyökere által kifejtett nagy erővel növeli a vele szomszédos növények ellenálló képességét.

Vérnyomás zavaraira, légcsőhurutra, tüdőpanaszokra, csúzra, szívpanaszokra és idegpanaszokra, máj- és epebetegségeke, étvágytalanságra, felfúvódásra és még bélféregre is hatásos. 

wfshl-yarrow-08a.jpg 

Lelki hatása: a cickafark segíti a kényszeredetten kifelé fordult lélek visszahúzódását, s befelé fordulást. a kiszolgáltatottság miatt megjelenő "sebek" gyógyulását és a lélek megtisztulását támogatja. Serkenti a belső határok, az értékrend visszaállítását, gátolja a "szétfolyást".

Javas.hu

62f92eff606e13ec8c21eff97a74b033.jpg

Kenőcsöt is készíthetsz belőle, mely aranyérre jó.

Szólj hozzá

Gyógynövény