2016. ápr 12.

Petrezselyem - szíverősítő - Hildegard von Bingen-től

írta: P.Gabriella
Petrezselyem - szíverősítő - Hildegard von Bingen-től

mqdefault_1.jpg

Petrezselyem – szíverősítő

 Szívünkkel elővigyázatosnak kell lennünk. Ha érzed a szíved, az nem olyan nagy baj, mintha elhiszed, hogy ezért öreg vagy, netalán még azt is hogy szívbeteg. Egyszer berakod a fejedbe, onnan kiverni nehézkesen lehet csak. Akinek fáj, szúr, bök, rendetlenül dobog, bizony szívfájdalma van. A szív jelez, figyelmeztet, hogy nincs valami rendben.

untitled14-984x470.jpg

 Mire figyelmeztet? Arra, hogy végleg el kellene hajítani a füstölgő, parázsló rudacskát, hogy nem kellene az éjszakát nappallá tenni, hogy többet kellene kirándulni, s kevesebb zsírosat enni, hogy mellékes dolgokat, pl. pénzszerzést vagy a veszteséget nem kellene annyira a szívünkre venni, hogy ki kellene békülni a haragossal, hogy meg kellene tanulni úrrá lenni dühünkön, a szenvedélyeinken, vagy hálát adni Istennek, hogy egyébként minden rendben van. Testünk minden szervének, bármelyiknek, amikor először ad jelzést, a maga módján mondanivalója van számunkra. Leginkább mégis a szívnek. Ha ezt tudomásul vetted, akkor ne hagyd magad sarokba szorítani sem lelkiismerettől, sem fivéredtől, sem nővéredtől, nagynénédtől, hanem készíts vagy végy magadnak szíverősítő bort, s ez egyből megteszi azt, amire neked szükséged van.

Dr. Gottfried Hertzka – Így gyógyít Isten – Szent Hildegard gyógymódja

illustration_petroselinum_crispum0.jpg

Szíverősítő bor:

Végy 8-12 db, hosszú, friss petrezselyemszárat, tedd be 1 liter jó minőségű borba, adj hozzá 1-2 evőkanál tiszta borecetet; 10 percen át főzd az egészet, öntsd be egy 4-5 literes zománcozott fazékba, tégy bele 40 dkg tiszta mézet, kislángon főzd 4-5 percig, majd forrón gondosan szűrd le, és töltsd a forrón, jól kimosott csavaros orvosi félliteres üvegekbe! Amikor egyszer-másszor „érzed” a szíved, végy be naponta 1-3 vagy több evőkanállal e szerből...

 Hildegard von Bingen

09_tinktura.jpg

Szólj hozzá

Gyógyítás Gyógynövény Hildegardis Bingensis