2016. már 23.

Gyümölcsoltó Boldogasszony...

írta: P.Gabriella
Gyümölcsoltó Boldogasszony...

shiloh_sophia_mccloud.jpg

Shilou Sophia képe

...napja közeleg. Március 25-e a teljes termékenység napja. Közel a Napéjegyenlőséghez, a Húsvéthoz, ami mind a termékenység, újjászületés, Élet indítás ünnepei. Jelképei is ősidők óta a tojás, a nyúl. Talán nem véletlen, hogy ennyire közel esnek ezek az ünnepek. Megkockáztatom, hogy egy és ugyanaz a nap. Csak a gergely-naptár miatti beosztás, eltolta ezeket egymástól. A keltáknál Ostara ünnepe van ilyenkor.

 

 

A természet tele van élettel. Élettől duzzadó rügyek a fákon, csírák kibukkanása, mikben az életerő robbanásra vár, csicsergő madarak. az állatvilág hangos ébredése és párzása. Már-már bujaság mindenütt. Ebben a harsogó életörömben ünnepelték Őseink Boldogasszonyt, aki beoltja a fákat, elindítja útjára a rovarokat beporzásra. 

 

image.jpeg

 

Mi emberi lények is elkezdünk duzzadni ettől az erőtől és vágyunk ki a szabadba, feléled a mélyen szunnyadó tenni akarás, keresgélés az új dolgok után. Érezzük a zsigereinkben, hogy itt az idő a tevékenységre. A téli, tél végi bágyadtságot, elvonulást, befelé fordulást felváltja a remény, a kifelé megnyilvánulás. 

 

 

Ebben a nagy zsongásban megpróbálom a szeretet útját követni és úgy kinyílni a világ felé. Nem könnyű út, de megéri. Nőiségemmel, teremtő erőmmel ez mellett állok ki.

 

rebeka_rajzok0023.jpg

Kolozsvári-Donkó Rebeka képe

Figyelni a természetre. Köszönteni őt, a lényeit és gyógyítani, segítséget kérni számára. Kiskertemben kezdtem, most már erdőben, patak, tó partján, mezőben, mindenhol kérem ezt és cselekszem. Megnyugtató erővel hat, hogy teszek valamit az élő természetért, Földanyáért. Ha hallgatod, meghallod ahogy hozzád szólnak.

 

i_mother_earth_by_moonxels.jpg

 

Tehetünk érte mindannyian fizikálisan is, hogy a saját életünkben közelebb kerüljünk az ÉLŐvilághoz. Megvizsgálhatjuk mosó-, tisztítószereinket (öblítő, mosópor, súrolószer, mosogatószer), ennivalónkat (kit támogatunk, mikor megvesszük?, mit okozunk vele?), kertbe kijuttatott vegyszereinket (gyomírtó, permetszer, műtrágya), vízfogyasztásunkat (fürdés/zuhanyozás, medence, öntözés esővíz felfogásával), fűtési igényeinket (18-20 fok elegendő a nappali hőmérsékletre), ruházkodásunk (turkáló), Otthon berendezés (szintén turkáló, régiség boltok). Mérhetetlen fogyasztásunk a végletekig kihasználja a Földet. Ha semmi mást nem teszel, mint kevesebbet fogyasztasz mindenből, tettél egy lépést a cél felé. 

 

mother_nature_by_chibi_oneechan-d33wsq0.jpg

 

Boldog megélését kívánom magadban az ünnepeknek!

 

16_2.jpg 

Szólj hozzá

Boldogasszony Ünnep