2016. már 16.

rugalmasság

írta: P.Gabriella
rugalmasság

a másik fontos összetevője egyensúlyom megtartásának (test-lélek-szellem). Képesnek kell lennem elengedni önző, erőszakos, hatalomra, uralkodásra vágyó, hazug gondolataimat. Ez állandó változást igényel, mert a körülöttünk lévő világ is változik. A jobbodás, jószívűség, alázatosság, szelídség, igazság, elégedettség, elfogadás, megismerés útját választom, mert a Világot ez viszi közelebb Istenhez. Isten nem változik.

 

isten_szeme_1086463_1745.jpg

 

"Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá, a kinél nincs változás, vagy változásnak árnyéka."

Jakab 1:17

Ezért elmélyülésben kaphatjuk meg utasításait, tanácsait, tanításait, hatalmas Bölcsességének egy részét. Szellemünktől, Őrangyalunktól, Szellemi segítőinktől. Ahhoz hogy rugalmas tudjak lenni, szükséges elengednem dogmáimat (jelentése: határozat, törvény - amit kételkedés nélkül el kell fogadnom-, bizonyítás nélküli, megváltoztathatatlannak hirdetett, minden hívőre kötelező hittétel), elveimet, eszméimet, a hagyományba megkövesedett rossz tudást. A meditációban indul el az Önmegismerés, ahol megtalálom a lépcsőről-lépcsőre, fokról-fokra való igazi, valós tudást, mely a SZERETETre, a legnagyobb elrendező erőre épül.

"A ki nem szeret, nem ismerte meg Istent, mert az Isten szeretet"

1János 4:8

 

unicafe_hu-joga-alvaszavar-valtozokor-001.jpg

 

A gondolataim rugalmasságához, alkalmazkodó képességéhez, testemnek is hajlékonynak, nyúlékonynak kell lennie. Ezért a mozgás elengedhetetlen. Mikor 1-2 hétig elhagyom a tornát, azonnal megjelennek a merevség jelei. Együtt kell alkalmazni a lélek és a test edzését, amihez a Szellem ad tanácsokat. Nekem a jóga adta a legnagyobb ruganyosságot. Növénygyűjtő útjaim, gyalog, vagy kerékpárral, pedig a szívpezsdítő erőt adják. (Alig várom már a tavaszt, hogy mehessek!) A mozgás kiválasztása egyéni. Meg kell találjam, ami nekem a legmegfelelőbb. A monoton erőkifejtéssel járó munka, nem a megfelelő mozgás. Edzésünknek olyannak kell lennie, amikor csak az izmaimra, testemre, az általuk jött válaszokra, vagy kérdésekre figyelek. Persze ha valaki képes már az egész napját meditatív, elmélyült állapotban tölteni, akkor az is az lehet. :) 

Szólj hozzá

Tudatosság