2024. már 15.

Ünnep?

írta: P.Gabriella
Ünnep?

A bezárt idő foglyai

b0edae74-4c24-4716-8324-b302e1571894.jpeg


Beszéljük a megújulást, az újjászületést….  
Vajon Te, éled-e az Élő, Eleven időt? Azt a kozmikus, hatalmas véget nem érő IDŐt, amit valaha szent erőként tiszteltek. 
Vajon vezetve vagy-e a munkádban, hivatásodban egy beszűkített intervallumban, amikor is azt mondják ez a munkaidőd? Vagy valaki azt mondja ez az alvás időd?! Vagy most szórakozhatsz, ünnepelhetsz, mert ez a pihenés ideje?!  Vajon be vagy-e szorítva? 
Vajon a bezárt gergelynaptár szerint éled-e az életedet? Vajon ünnepelsz-e ezen kívül? Vagy csak bólogatsz, egyet értesz és rovod a köröket, ugyanazokat a köröket minden nap? Mígnem véget ér az életed…..
Van-e merszed kilépni ebből? Akadályoz-e igazán valami/valaki rajtad kívül ebben?  
A megérzéseid szerint végzed-e a munkád? A Természet rendje szerint élsz, létezel, ünnepelsz? 
Ha a tiszta Lelked vezet, S Z A B A D  vagy. Akkor nem kellenek törvények sem. 
Tudod, hogy hányan haltak meg, kitartva abbéli élésükben, hogy az Eleven Idő a létező, nem az, amit a keresztény egyház mond!?

A régi magyarok, akár a kelták, indiaiak és Észak-Afrikai ősnépei az idővel nem a napi létezés időtartamát mérték, hanem az organikus-kozmikus teljesség nagy univerzális életidejét fogyelték és ahhoz próbáltak  alkalmazkodni - a külső-belső harmónia és létegyensúly megtartása végett.
Az inkvizíciós vádak között igen gyakori volt az a ‘bűn’, hogy a “megátalkodott pogányszívűek” nem voltak hajlandók Krisztus idejét magukra venni, abban élni és ahhoz alkalmazkodni. Mind Nyugat-Európában, mind a Kárpát-medencében a pogányok és eretnekek “valamilyen nagy időhöz próbáltak alkalmazkodni, ahhoz szabták az erejüket”. 

Gönczi Tamás
Az Új nem jön el erőfeszítések nélkül. Tízezrek (vagy sokkal többen) dolgoznak a szellemi térben azon, hogy neked csak bólintanod kelljen és elkezdened. Hogy megVALÓSÍThasd azt az álmot, amit látni szeretnél. Az elfogadása a VALÓnak igen fontos. Amíg tartod véres kézzel a régit, a bezártat, addig bizony még várhatsz ölbe tett kézzel a változásra. A gondolataid az elsők. Az érzelmeid, érzéseid, tetteid igazodnak majd ehhez. 

7d89f476-b19a-4583-95de-7880919fe3a1.jpeg
157bb435-029d-41a2-82a3-4c9d97d6db57.jpeg
Szólj hozzá

Hold Természet Aranykor Ünnep Paradigma váltás Új minta Élő idő Ősidő