Rost és vitamin bevitel
Ugyan nekem nem volt nagy eszem-iszom dínom-dánom, de tegnap rendesen beszusiztam a gyerekeimmel és a nagy családommal. Sok órán át tekertük a sushi tekercseket.
Mégis ma virradóra igen megkívántam újra a gyümöocs reggelit.
Szuterénban van datolyaszilva, alma és maradt egy darab narancsom. Na ebből lett a habzsi-dőzsi. A képen látszik, hogy már a brokkoli csírám is majdnem készen van.
A datolya szilva elősegíti a szív egészségét, csökkenti a gyulladást a testben, támogatja az egészséges látást, és megőrzi az emésztőrendszer egészségét.
Az alma jó tápanyagforrás, beleértve a rostokat, a C-vitamint és az antioxidánsokat, amelyek segíthetik az egészséges emésztést, az agy egészségét és a súlyszabályozást.
A narancs segíti a szervezet kollagén termelését, ami egy fehérjét, amely begyógyítja a sebeket és simább bőrt biztosít. Megkönnyíti a vas felszívódását a vérszegénység leküzdéséhez. Erősíti az immunrendszert, a szervezet védekezőképességét a kórokozókkal szemben. Lassítja az időskori makuladegeneráció (AMD) előrehaladását, amely a látásvesztés egyik vezető oka.
A brokkolicsíra sejtvédő hatású és igen jó hatással van az idegrendszerre.