2023. dec 27.

Rost és vitamin bevitel

írta: P.Gabriella
Rost és vitamin bevitel

fda3f175-929c-4bc6-b76d-e9dc39047184.jpeg

Ugyan nekem nem volt nagy eszem-iszom dínom-dánom, de tegnap rendesen beszusiztam a gyerekeimmel és a nagy családommal. Sok órán át tekertük a sushi tekercseket. 
Mégis ma virradóra igen megkívántam újra a gyümöocs reggelit. 
Szuterénban van datolyaszilva, alma és maradt egy darab narancsom. Na ebből lett a habzsi-dőzsi. A képen látszik, hogy már a brokkoli csírám is majdnem készen van. 

f289894d-37be-4230-b6de-01363899ffe9.jpeg

14f0ac70-f35f-4bd8-bb5c-d77d4f22e279.jpeg

A datolya szilva elősegíti a szív egészségét, csökkenti a gyulladást a testben, támogatja az egészséges látást, és megőrzi az emésztőrendszer egészségét.

Az alma jó tápanyagforrás, beleértve a rostokat, a C-vitamint és az antioxidánsokat, amelyek segíthetik az egészséges emésztést, az agy egészségét és a súlyszabályozást.

A narancs segíti a szervezet kollagén termelését, ami egy fehérjét, amely begyógyítja a sebeket és simább bőrt biztosít. Megkönnyíti a vas felszívódását a vérszegénység leküzdéséhez. Erősíti az immunrendszert, a szervezet védekezőképességét a kórokozókkal szemben. Lassítja az időskori makuladegeneráció (AMD) előrehaladását, amely a látásvesztés egyik vezető oka.

A brokkolicsíra sejtvédő hatású és igen jó hatással van az idegrendszerre. 

Szólj hozzá

Egészség Étek