2023. nov 29.

Napi gondolat

írta: P.Gabriella
Napi gondolat

44ae5758-e78c-4fa7-84c8-120055bb4635.png

Ahogy létezik patriarchista, úgy létezik feminista is. 
A patriarchista szó apa központúságot jelent. 

patriarcha – ‘nemzetség, törzs ősatyja’; ‘‹törzsi társadalomban› nemzetségfő’. – patriarchális; ‘apajogú, a leszármazást az apa vonalán vezető’: patriarchális társadalom. – patriarchátus: ‘apajogú társadalom, a törzsi társadalom korai állapota’.
Nemzetközi tudományos szakszócsalád a latin patriarcha (‘ősatya’), illetve görög patriarkhész előzménye alapján, amely a patria (‘nemzetség, törzs’, tkp. ‘atyai ágon való leszármazás’) és arkhész (‘vezető, uralkodó’) elemekből áll; az előbbi a patér, patrosz(‘apa’), az utóbbi az arkhé (‘elsőség, uralom’) származéka. Teljesen azonos eredetű szó a pátriárka, s régebben azt is írták ~nak; újabban a ch-s írású alakok elkülönültek a maguk társadalomtörténeti jelentéskörükkel. Lásd még páter, paternalizmus, pátria, patrícius, patrimónium, patrióta, patrológia, patron, patrónus.
Arcanum.com
Mivel az egész, több évezredes hálózat irányítása így alakult, szabványok, törvények, oktatás, történelem, egészségügy, jog, média…stb, ezért ebben a hálózatban kevéssé sem kívánatos, hogy egy nő felvállalja valódiságát, szabadságát, véleményét, álláspontját.
Feminista
  1. a nők jogaiért küzdő, a nők egyenjogúságáért harcoló
  2. a feminizmus híve
  3. (ritkábban) nőies jellegű személy, vagy alkotás

A feminista jelentése példamondattal:

  • Hat hónap börtönre és tíz korbácsütésre ítéltek egy feminista újságírót Iránban a „közrend megzavarása” címén.
  • Meghódította a világot az elnyomott chilei nők dala, amely villámgyorsan a nők elleni erőszak és a feminista mozgalom himnusza lett.
  • Mexikóban egymást érik az erőszak ellen tiltakozó, feminista, nőjogi megmozdulások, amelyeknek a rendőrség rendszerint brutálisan vet véget.

A feminista ellentéte a hímsoviniszta (nőgyűlölő).

A feminista latin eredetű szó: femina jelentése → 'nő'

Forrás: jelentese.hu gyűjtés
Jelentése.hu
És milyen érdekes, hogy az IGAZI férfi talán feminista is, mivel szereti a nőket.
Vagy mégsem?
Vagy hogyan?

A feminista szó, tartalmazza a FEMININ - NŐIES szót. Ami mindössze a nőies oldalamért való kiállást, érvényesülést jelenti. 
Ezzel pár a MASCULIN - FÉRFIAS, ami ugye teret nyert a mai hálózatban. A nők is elférfiasodtak. Az apajog a férfiakat szolgálja, a masulin erőt. Ehhez igazodnak - sajnos - a nők is.
Pedig ez a világ nem a nőké. Ezért áll ki egy feminista. 
Hogy a hálózatból REND-SZER legyen, a feminin erőnek is teret kell nyernie mindenben, egyenlőképpen. 
EGYenrangúságra kell törekedni. Nem elnyomásra. Nem utálatra, vagy gyűlöletre. 
Ezért a feminin erőnek meg kell erősödnie, akár tetszik a patriarchális társadalomnak, akár nem.

….és hogyan tudod legjobban az egyenrangúságot megvalóstani?
Ha belül EGYenrangúvá válsz. Ha a feminin-masulin erőt egyesíted magadban. Megismered magadnak mindkét felét és önmunkát végzel ebben. Akár nő vagy, akár férfi. Ha egyensúlyba kerültél, akkor jobb döntéseket is tudsz hozni.
Ja és csak úgy mondom, aki szellemi munkás, hogy ‘trón’ csere volt már, legalább 10 éve. A ‘krisztusi’ térben (ahol felemelkedett létezők vannak jelen) már nem az atya ül a trónon, hanem az anya. És így lesz addig, míg a fizikai világ egyensúlyba kerül. Mivel vége van a mostani hálózatnak, ezért lett ‘trónváltás’. Remélni próbálom, hogy még az én életemben, egymás mellé ülhetnek majd! 
De addig is radírozok. 
Szólj hozzá

EGY Bölcsesség Nő-férfi Új minta