11. Holdtölte előtt
Gyűjtögetem a diót, mandulát, a lepotyogott kajszi magjait, és gyógyításra a vadgesztenyét.
Nagy örömömre a dió csodaszép! 1%-a hibás csak. Meg is dicsértem a fácskákat és a már kifejlett felnőtteket is. Simogatom kérgüket és folymatosan beszélek hozzájuk szedés közben. Hangosan, vagy magamban. Hogy a beszéd, vagy a simogatás? Vagy egyszerűen alakul át minden? Majd kiderül.
A növények is erősen igyekeznek a folyamatban, mint mi is. Ki bírja, ki nem. De a figyelmünk, szeretetünk, bioenergiánk biztosan táplálja őlet.
JAVASOK!
Járjátok a földeket, Áldva azt a szemetekkel, erőtökkel. Olyan növények is megjelennek mindig, amik nem szokványosak azon területen. Ne akarjátok, hogy valami legyen, csak adjátok oda magatokat.
HÚZD FEL A HORGONYT!
Szülinapi bográcsozás…
Kelkáposztás szabdzsi: megfőztem a csicseriborsőt. Több olajon, mint szokás, megpirítottam a csilit és gyömbért, aztán erre szórtam a kardamomot, szegfűszeget és kurkumát. Néhány keveréssel lesütöttem. Ebbe dobtam bele a nagyra felkockázott kelkáposztát. Összesütöttem. Majd jött a csicseri és kockára vágott krumpli. Kevés! víz és puhulásig pároltam. A rizs külön volt, csak a folyóssága miatt kevertem össze. Így könnyebb volt tálalni.
Köleskása, csokival, török mogyoróval, csilivel.
Zsályás, csilis vajon megfuttatot fokhagymában forgattam meg Panni barátnőm házi tésztáját. Tetejére kecske sajt került, Unokahúgom gazdaságából.
A paradicsomhoz van bőven bazsalikom.