2022. jan 31.

2. Holdtölte előtt

írta: P.Gabriella
2. Holdtölte előtt

4d347ff2-6e7c-4d6b-a87c-18211facf2f6.png

 

Téma

Valahogy…hogy nem…elém került több olyan szöveg, ami ugyanazt a bölcsességnek álcázott szöveget mondja.
Mikor egy közeli ismetős is erről beszélt, akkor elkezdett bennem egy dúló érzés megjelenni. Ilyenkor mindig leülök és figyelek rá. Mit mond nekem!
Ez a dolog arról szólt, hogy a bölcs nő mindig úgy irányítja a férjét/párjat, hogy az súrlódás mentes legyen. Hogy “finoman” beléplántálja a megoldást, mintha a férfi találta volna ki. A falnak megyek ettől! Talán erről szól az a gondolkodás is, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő?
De mire jó ez?
Semmire….
Ezzel a hozzáállással a nő megakadályozza a férfit abban, hogy meglássa, nem ő az élet királya és nem ő a világ ura. Megakadályozza abban, hogy megoldja a nézeteltéréseit, hogy tanuljon az életében, párkapcsolatában, családi szerepében. Hogy felfedezze magát és meglássa árnyoldalait. Azt gondolom, hogy itt lenne az ideje kimondani az igazat. Nem alakoskodó, nagyképű férfiakat támogatni, vagy kinevelni. Itt az ideje a változásnak ebben is. A férfiak nem tehetelen ovisok,,vagy gyermekek. Férfiaknak is van Szelleme/Felsőbb Énje, akihez folyamodni tud, akitől bölcsességet tud kérni.

Tudtad, hogy a legtöbb gyógyszert férfiakon tesztelték, amiket manapság szedsz?
Tudtad, hogy az autókat is férfi méretre tesztelik?
Tudtad, hogy a szabvány azt jelenti, férfi méret (pl. konyhapult)?
…és még sorolhatnám…

A hajam égnek állt egész életemben attól, mikor volt egy jó ötletem, hangosan kimondtam és a mellettem lévő férfi pár nap, vagy egy hónap múlva (függően attól, hogy mennyi idő alatt ért el az agytekervényeken) úgy adta elő, mintha a sajátja lenne az! Dicsekedve, magát felmagasztalva. Eszébe sem jutott, hogy megköszönje és legalább azt mondta volna, hogy a párom ötletét tovább gondolva…

Szóval így állok/unk.

A képösszeállításon lévő idezetek magyarul:
“Egy bölcs nő nem kíván senki ellensége sem lenni;
egy bölcs nő elutasítja, hogy akárki áldozata legyen.”

Maya Angelou

“Egyszer egy bölcs nő mondta: - elegem van - és élt boldogan.”

ÁLDOTT MEGVILÁGOSODÁST!

Szólj hozzá

Hold Idézet Társ Nő-férfi Paradigma váltás Új minta