2020. dec 02.

Szándék

írta: P.Gabriella
Szándék

ce62c4b0-7050-45d9-b4c5-bd63ae2dca82.gif


S Z Á N D É K

Vagy egy csere magánhagzóval szándok. SZÁN-d- OK. 

Miért is érdekel ez a szó?

Talán segít megérteni, mennyi mindent takar. Mennyire fontos szóvá lett a mostani időkben. Fontos az Új Éra megélésében, valósággá érlelésében. Ez segít a tettek mezejére lépni. Mind fizikailag, mind lelkileg, mind szellemileg.

Szán...


Amikor odaszánom magam valaminek, akkor erőt, akaratot, időt, gondoskodást teszek bele abba a cselekvésbe.

Ok...

A szándékkal elkezdem szolgálni az okot. Az okot, amiért leszülettem ebbe a térbe, időbe. Elkezdem szolgálni az életem, az életet.
Az Életet!

Mi más lehet fontosabb, mint ez?

A sajátomat, másokét, a természetest, a magától értetődőt, a lelki finomságot, a szellemi nagyságot. Beleteszem napi szinten a szándékom, hogy értelmet adjak minden időnek. Minél többet gyakorlom, annál jobban megy.

Nem kell most nagy dologra gondolnod... Elég ha egyenlőre elkezded csodálni magad. Az utadba kerülő embereket. A tárgyakat, amik körülvesznek, a növényeket, melyekkel nap, mint nap találkozol utadon. Ha így kezded el nézni a dolgokat, akkor a jelenben vagy. Akkor az emberek, a természet, a tárgyak elkezdik megmutatni igaz valójukat. 
Gondolj bele, mikor kávét készítesz nap, mint nap. Élvezed a rituálét? Elmélyülsz és a kávé forró gőzével, illatával, kesernyéjével foglalkozol? Vagy inkább leülsz és mással tereled el a figyelmed erről? Máshová rakod az erőd? Persze! Lehet együtt élvezni egy jó könyvet, vagy a társaddal való beszélgetést a kávézással. Csak akkor légy tudatában annak, hogy mind ott van!

Mikor megtalálod ezeket a pontokat, kapcsolódásokat a mindennapok szintjen, akkor elkezd működni az életed. Megtalálod a lelkesedést, a hivatást, a segítést és a bőséget is. Kinyílik a világod. De ehhez te kellesz. Csakis te. Aztán sorban jönnek be azok a szereplők, események, apró, finom jelek, amik útravalót adnak ahhoz, hogy erőd, kitartásod legyen tovább menni.

Mikor mindezek megtörténnek, akkor jutsz el az Élet Szándékáig.

A japánoknak van erre egy jó kifejezésük:

I K I G A I

befabe04-a01a-40e1-8971-5b2afd0cae0f.gif

Néhány szóval...az ikagai egy ok, amiért szándékodban van reggel felkelni. Ezt örömmel, lekesedéssel teszed. 

Szólj hozzá

Élet Szeretet Test-Lélek-Szellem Önbecsülés Kék tudat