2019. sze 09.

Aloo Gobi (karfiol curry)

írta: P.Gabriella
Aloo Gobi (karfiol curry)

img_0906.JPG

Minden Boldogasszony napra, a meghívott embereknek főzök valami zöldséges egytál ételt. Most ezt lestem ki. Mondhatom mennyei lett! Ha teheted, próbáld ki!

img_0905.JPG

Hozzávalók:

400 g lisztesre fővő krumpli, közepes falatokra vágva,

1 nagy karfiol, virágaira szedve,

1 evőkanál római kömény mag,

1 evőkanál curry füszerkeverék,

2 teáskanál, koriander mag, 

2 teáskanál katicavirágmag, vagy fekete hagymamag, vagy nigella mag,

1 teáskanál, őrölt fahéj,

1 teáskanál kurkuma,

 1 csili paprika, felszeletelve,

4 evőkanál zsiradék,

4 gerezd fokhagyma, összezúzva,

800 g paradicsom, apróra vágva,

1 teáskanál cukor, vagy méz,

só,

1 citrom leve,

1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva.

Bulgurral és joghurttal tálaltam.

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Tedd a krumplit egy lábosba és forrástól számítva, takarékon, fedő alatt főzd 5-6 percig. Öntsd le a vizet!

2. Egy nagy tepsibe tedd a krumplit és a karfiolt, a fűszerekkel és a zsiradék  felével! Jól keverd össze, majd 45 percig süsd! Félúton keverd újra meg és addig süsd, amíg megpuhul a zöldség és barnulni kezd. 

3. Ezalatt melegísd fel a megmaradt zsiradékot egy nagyobb serpenyőben! Add hozzá a fokhagymát! Egy- két gyors keverés és rakd hozzá a paradicsomot, a cukrot, a sót és a citrom levét! Ezután fedő alatt párold puhára!

4. Add a kész paradicsomhoz a sült zöldséget, Keverd meg alaposan - ha kell loccsanthatsz egy kis vizet hozzá -, majd az apróra vágott petrezselymet is tedd bele! Bulgurral kiváló volt és a tetejére egy kanál joghurtot is tettem.

Szólj hozzá

Konyha