2018. júl 17.

Méh mint erőállat

írta: P.Gabriella
Méh mint erőállat

e38aaf2d14ee1d218cd18c95855a871f.jpg

Méh

Napfény, feloldódás és kötelék, beavatás

...A másvilág szent állatai közé tartoznak, akik az embert beavatják, és elvezetik hozzá a Nap gyógyító erejét. Ha a méh elért egy embert, akkor a tervre és a küldetésre emlékezteti az illetőt. Megmutatja a belső otthonunkhoz vezető utat, ami szorgalommal, kitartással és a Nap erejének áldásával elérhető. A méhek megtanítanak arra, hogy a fény alapján tájékozodjunk és értékeljük magunkat, amikor közelednek az árnyékok.Nyilvánvalóvá teszi számunkra, hogyan változtathatjuk az anyagokat gyógyító nektárrá a szív erejének (ezt a virág testesíti meg) segítségével, a szellemmel összefüggésben (ennek a Nap a jelképe), amely mindenkinek boldogságot hoz. Így találhatunk rá a figyelmesség és a társadalom szabályozásának útján az élet finomságaira. A méh képes arra, hogy feloldja a kötöttségek fonalát, megtisztítsa az energiamezőt, és így új dolgok jöhetnek létre. Csípése beavatást, fejlődést, különböző energiapályák megnyílását eredményezheti, de saját figyelmetlenséget, az árnyékba való bepillantást és fájdalmat is előidézhet, amelyet észre kell vennünk. 

Negatív oldalát tekintve a méh csapást hordozhat, ha a szent törvények ellen cselekszünk, utalhat a szent haragra, mert egy tiltott határt léptünk át.

További tudnivalók:

a méh a tündérek birodalmát, a mitológiában pedig a szűz papnőt képviseli.Az Istennő hírhozó állatának számít. Ő képviselte az ősi Egyiptomban a lelket, a Napot és Ré könnyeit. A hinduizmusban a méh Krisna homlokán pihen, és Sivát egy méhvel és egy háromszöggel szimbolizálják. A méhek Káma, a szerelemistennő íjának görbületét és egy szerelmi kapcsolat édes fájdalmát szimbolizálják. A méz az istenek eledele, és afrodiziákumnak tartják. 

Jeanne Ruland - Az állatok ereje végigkíséri életünket

hfk_bee.png

Szólj hozzá

Erőállat Méh