2018. már 22.

Pongyola pitypang, vagy gyermekláncfű tea

írta: P.Gabriella
Pongyola pitypang, vagy gyermekláncfű tea

img_3034.JPG

Meglátásom szerint jobb a gyógyító növényeket frissen, idény szerint enni és teának inni is, mint megszárítva. Minidg az adott növényt, amely nő. A természet ebben sem csal meg bennünket. Így megelőzzük a gyógyítást.

img_3033.JPG

Mikor megláttam, szinte kérte, hogy most, most van itt az ideje. Vigyem és fordítsam hasznomra. Harsogó zöld, szigonyszerű levelei összetéveszthetetlenek. Frissen használom ilyenkor már.

img_3035.JPG

Ma 5 kisebb levelet forráztam és legalább 15 percig hagytam állni, hogy kijöjjön keserű íze. Így is nagyon enyhe. Holnap már felszeletelt gyökeréből is teszek bele. Egy hétig fogyasztom. Úgy keserűbb és hatékonyabb is. Szeretem a keserűt. Érzem azt is mikor szükségem van rá. Még elég erős a hatóanyag a gyökerekben is, de igazából ősszel, mikor a növény visszahúzódik a gyökérbe, akkor jó gyűjteni. Ilyenkor a levelek telnek meg életerővel, Ezt ajánlom enni és teának is. 

pitypang.JPG

Serkenti a máj és az epe működését, fokozza az epe képződését és ürítését. Fontos reumagyógyító. Segíti a veseműködést is, meg a cukorbaj kezelését. Jó gyomorerősítő. 

Nagyfenyvesi László - A völgy

 

Szólj hozzá

Gyógynövény