2018. már 16.

Avilai Szent Teréz - A belső várkastély

írta: P.Gabriella
Avilai Szent Teréz - A belső várkastély

2. lakás - Állhatatosság + hangoskönyv

mas_persistente.png

2. Lelki lakás:

Állhatatosság

- Minél beljebb haladunk a várkastélyban, a külső anyagi világ hatása csökken korlátai oldódnak, az elkötelezettség és a kegyelmek szintje növekszik.

- A lélek ezen a fokon még nem szózatokat és közvetlen hívásokat hall, hanem egy-egy épületes szót hall erényes emberektől, jó könyvet olvas.

- Az előző szinten a lélek süketnéma, de legalábbis nagyot hall, kevés a reménye a győzelemre, ezért kevés ellenállást tanúsított → itt a szellem sokkal elevenebb, a lelki tehetségek erősebbek. /már nem süket csak néma/

- ITT ÁLLÍTJA AZ ÖRDÖG A LÉLEK ELÉ A VILÁGI ÉLVEZETEKET! De a második szintre jutott lélekben már fölébred a vágy az önmegtagadás után, nagyon hasznos, ha olyanokkal érintkezik akik lelki dolgokban jártasak.

- Ne számítsunk mindjárt kezdetben szellemi örömökre.

- A legfontosabb, hogy saját akaratunkat hozzuk összhangba Isten akaratával, ebben rejlik üdvözülésünk egész titka.

- Ezen a szinten még a lelki tehetségek is /a mi belső bizalmas barátaink, akikkel kénytelen kelletlen együtt élünk/ harcra kelnek ellenünk, mintha csak meg akarnák bosszulni azokat a sérelmeket, melyeket bűneinkkel okoztunk.

- Ne számítsunk önmagunkra, hanem Isten irgalmában bízzunk, majd Ő vezet.

- Nem szabad erőszakolni a lelki összeszedettséget, hanem szép lassan kell a dologhoz fogni, mert különben nem lesz tartós.

- Könyörögjünk Isten irgalmáért.

Szólj hozzá

Hit Olvasmány Tanítás