2017. júl 22.

Mária Magdolna örömünnepe

írta: P.Gabriella
Mária Magdolna örömünnepe

a_pearl_of_a_girl_dada.jpg

Dada - A Pearl of a Girl

A mai napon próbálok egy kicsit elmerülni önnön nőiességemben. Szakrális, szent testemre teszek fel kérdéseket:

Milyennek látom magam? 

Mi változott leányságom óta?

Jó ez a változás? 

Min változtatnék? 

Mi az ami még mindig tökéletes és szeretem magamban? 

Mi az, amit meg tudok tenni, hogy javítsak magamon?

pistis-sophia.jpg

Sophia

A testem fontos része hármasságomnak. Ruganyossága, szépsége, ápoltsága és ereje szükséges ahhoz, hogy igazán nőként tudjam megélni jelen létezésem. Az erő mely felülről jön - Szellem -, az erő mely alulról jön - Földanya -, mind egy felkészült testet kívánnak. 

psophia.png

“And now, let all Matter rejoice; let all aspire to the Light, that the power of the soul which is in you may live.” ~ Pistis Sophia I:32

Magdolnára emlékezve, elmerülök szentségemben. Adok. Mindig adok. Gyermeket, szerelmet-szeretetet, gondoskodást, tanítást. Anyaként önfeláldozó életem volt. Most már ritkábban teszem ezt, mert magamra gondolok. Kiléptem a régi szerepekből. Más lettem. Várom az Új Kezdetet. Tudom, hogy ha jól összegzek és lezárom, akkor egyre közelebb kerül ez a lehetőség. 

957bae715a08659724a2a5d8c93f6329--maria-madalena-mary-magdalene.jpg

 A Grál...

Magdolnára emlékezve, eszembe jutnak a katharok (katalánok), kik őrizték az ősi Istenanyai tudást. Ők tudták, amit mi csak mostanság kapisgatunk. Halál lett végük. 

 a2e8c00e943654f2da6f47485b783442--sacred-feminine-divine-feminine.jpg

Szent Nőiség - google

Az Askew kódex nem a római színben tünteti fel Mária Magdolnát, hanem mint az „Apostolok apostolát”. Olvasom Kovács-Magyar Andrásnál.

A Nag Hammadi kódexek könyvei között található a kopt nyelvű (eredeti nyelve bizonnyal görög volt) Fülöp Evangélium sokkal több konkrétumot tartalmaz ennél. Mária Magdolnát egyértelműen Jézus hitvesének, azaz feleségének nevezi. Idézzük:

…A [megváltó] hitvese Mária Magdolna. [Ám Krisztus] jobban szerette őt valamennyi tanítványnál, és gyakran szájon csókolta. A többi tanítvány megsértődött emiatt… Azt mondták neki: ’Miért szereted őt jobban valamennyiünknél?’ A Megváltó felele nekik, mondván: ’Miért, nem szeretlek titeket is ugyanúgy, mint őt szeretem?

Fülöp evangéliuma

img5.jpg

 „Jézus így szólt hozzájuk: A feleségem…”

2012-ben a Harvardi Egyetemen ugyancsak egy kopt nyelvű szövegtöredéket mutattak be, a 4. századból való, az egyik sor a következőt tartalmazza:

„Jézus így szólt hozzájuk: A feleségem…”

 Innen

mariamagdala_az_apostoloknak_predikal_w600_637_20101231165748_410.jpg

Mária Magdolna az apostolokat tanítja

 

Szólj hozzá

Boldogasszony