2017. ápr 26.

Honnan ered az Anyák napja?

írta: P.Gabriella
Honnan ered az Anyák napja?

anyahita_isteanya_david_julia.jpg

Dávid Júlia - Anyahita, Istenanya

Hajmeresztő hogy még mindig mennyire tudatlanul és tájékozatlanul elhiszünk mindent. Ha valaki rákeres az anyák napja eredetére, azt láthatja, hogy a görögöknél ünnepelték először. Ide Magyarországra csak úgy véletlenül egy diplomata feleség elhozta, mint kuriózumot. 

nagyboldogasszonyunk_petras_maria_csango_muveszno_alkotasa7.jpg

Petrás Mária kerámiája

Szerintem meg ide nem kellett elhozni, mert mindig is ünnepeltük és a mindennapokban tartottuk ezt a szentséget. A mindennapok gyönyörűsége volt megélni az anyaságot és ehhez nagyon erős segítőnk is volt: NAGYBOLDOGASSZONY. Voltak energiái, kivetülései akikhez az szülő nők, asszonyok fohászkodhattak: Szülő Boldogasszony, Babba Mária... Benne él ősiségünkben, benne él lelkünkben. Se tűzzel, se vassal, se tudatos butítással nem tudják irtani belőlünk a kódokat. Gyermekként a hála járja át testünket, lelkünket, mikor Édesanyánkra gondolunk. Anyaként próbáljuk gyermekünknek átadni a feltétel nélküli szeretetet. Támaszunk ebben a férfi, aki biztonságot teremt. 

Az anyaságot természetesen nem csak a szülésben lehet megélni, hanem egy jó ügy pártolásában, emberek nevelésében, tájékoztatásában, egy kert megteremtésében és egyáltalán mindenben, ami alkotás.

tatarlaka_szobor1.jpg

Tordasi Istenanya 10.000 éves

Hivatalosan is már fény derült nem egy szellemi tudásra is. Kézzel fogható leletekkel tudják/juk igazolni, hogy hitünk milyen régi és még mindig élő gyökerekkel rendelkezik.Nyilván meg is ünnepeltük az édesanyákat, ha szobrot állítottunk erre a célra. 

tordasi_istenanya.jpg

Tordasi Istenanya lelet szintén

 A finom agyag és homok keverékéből készült, 7cm magas emberalak a késő kőkorszakból származik. Külön figyelmet érdemel a fej köré rajzolt sugárirányú vonalakból álló mintázat, ami nem más, mint napjainkban az angyalok és a szentek ábrázolásánál alkalmazott glória, azaz a dicsfény. A mellek közötti és feletti jelek olvasata alapján, a szobortöredék valóban egy természetfeletti lényt ábrázol, sőt azokból az emberalak neme is kiolvasható.

Ez a két rovásjel a sárgával jelölt „TEN” és a felette lévő, a glozeli rovásleleteknél már meghatározott „NY” hangértékű lefelé fordított C alakú rovásjel. A „ZS” hang rovásjelét valószínűleg a „TEN” jel alá róhatták, ott ahol a törés van. De az is lehetséges, hogy a „ZS” rovásjelet a „TEN” jelével egyberótták. Erre utal a „TEN” jel középső szárának meghosszabbítása. Mindez azonban nem befolyásolja a teljes olvasat megadását, ami alulról felfelé a következő: (ŐS) „Ten Anya”.

Innen

a_tatarlakai_korong_es_a_rovasiras.jpg

Tatárlakai korong

Ez a korong is már legalább 6500 éves. Gyönyörű fohász van rajta, melyet használjatok bátran!

 Oltalmazónk, minden titok dicső NagyAsszonya! Vigyázó két szemed óvjon, NapAtyánk fényében!

Badinyi Jós Ferenc

mother_child_133141914.jpg

Ünnepeljünk felhőtlenül, szabadon, ősiségünk teljében, békét és szeretetet hozóan.

 Boldog Anyák napját!

16.jpg

 

Szólj hozzá

Boldogasszony Ünnep