2016. sze 21.

Őszi gyomorkeserű

írta: P.Gabriella
Őszi gyomorkeserű

gyk6.jpg

Egyből kétfélét készítettem, mert nagy keletje vagyon az előzőnek is. 

Az első kékes-lilás színtónusban és vadnövényekkel, vadgyümölcsökkel készült. Valószínűleg jó keserű lesz, mert van benne: katáng és szamárbogáncs virág, fekete üröm és szúrós gyöngyajak is. A kökény és kék szőlő megédesíti.

A másik kerti fűszerekből és gyümölcsökből lett. Legalábbis az én kertemben van ilyen :) Piros zsálya, lómenta, pemetefű, csipkebogyó, birsalma és kék szőlő a tartalma.

Mindekttőt felöntöttem pálinkával és most már belül, napos ablakba raktam. Rázogatással, kb. egy hónapot érlelem, majd leszűrve fogyasztható.

Szólj hozzá

Gyógynövény