Szamócás kombucha üdítő
Ennek is eljött az ideje. Kipróbáltam a kombuchát. 8 napig érleltem a kapott gombás vizet, majd műanyag szűrőn leszűrtem egy üvegbe. Ebbe néhány szem felezett szamócát dobtam és letakarva egy mapig állni hagytam. Nagyon finom, savanykás üdítő.
Az új érleléshez, 1 liter vizet felforraltam és két tasak zöldteához öntóttem. Műanyagban, vagy üvegben végzem ezt. A fém nem tesz jót a kombucha gombának. Mint a méznek sem. Megöli az enzimeket. 1-2 percet hagytam állni, majd kivettem a zöldteát. Lehűtóttem langyosra és egy csésze mézet kevertem hozzá. Majd ebbe tettem a gombát. Lezártam és meleg helyen tartom újra nyolc napig.
A kombucha méregtelenítésre, bélproblémákra kiváló.