2022. ápr 18.

Napi gondolat 22/4/18

írta: P.Gabriella
Napi gondolat 22/4/18

180000 éves Ősanya.
Mitokondriális Éva.
A mitokondrium a sejt erőműve.
Kicsit összeszedtem…


Mitochondrial Eve:

27283315-a7d5-491d-a34f-828168b48bad.jpeg


“Bryan Sykes, az oxfordi egyetem humángenetika professzorának Ádám átka című könyvének bevezetőjében az alábbi genetikai állítás található: “A férfiak végső soron genetikailag módosított nők”.
*
*
*
Ha tetszik, ha nem, a természet alaptörvénye szerint minden egyes embrió nőnek születne - ha nem történne rombolás a folyamatban.
*
*
*
Tehát az embrionális állapot 7. hetéig csend és béke van az anyaméhben, az “uniszex” embrió még maga sem tudja, fiú legyen, avagy lány. Ebben a 7. hétben - ugye, a 7-es szám kétszeres misztikája és varázsa, a következő fejezet Hetedhét országának, azaz a téridőnek törvényeivel - megbolydul a harmónia. Az Y-kromoszóma rövid karján csücsülő génecske ásít egyet és felüti kis fejét: nagyon gyorsan aktivizálódnia kell, mert csupán néhány órája van, hogy akcióba lépjen! A SRY nevet viselő fehérjemolekula gyakorlatilag “meglép”, szó szerint elhagyja a hordozó kromoszómát és bekapcsol néhány távolabbi kromoszómán utazó gént (az ún. uniszex gonádokban, azaz ivarmirigyekben).
*
*
*
Főleg a halak képesek a nem-váltásra, vagy egyszerűen hermafroditák is vannak köztük (nem sorolok fajtákat, annyi van). Némely hermafrodita hal párosodás közben szimultán nőstény és hím - tehát megtermékenyül, miközben másik párját éppen megtermékenyíti. Ez a könnyed egyesülés (és micsoda kozmikus párhuzam!) éppen vízközegben élő fajoknál maradt meg! A “víz” mint őselem az Ősanyai első kozmikus “csobbanat” a kozmikus-feminin (nem a jelenlegi!), a téridő megteremtődés előtti “semleges” - azaz polarizálatlan - energia minősége.”

Purisaca Golenya Ágnes - A kék vér gyermekei - Imhotep, a kékség papja (Az Isteni képlet)

Szólj hozzá

Istenanya Bölcsesség Ősmama