2021. dec 09.

Kecskesajtos-zöldséges máffin

írta: P.Gabriella
Kecskesajtos-zöldséges máffin

03edc4a0-c77c-46d6-a4bd-f79eb887e6f0.jpeg

Van egy jól bevált alap receptem a máffinra (muffin). Ezt variálom édesre, vagy sósra. A lényege a tápláló reggeli. Tehát nem egy tortácskát gyártok, hanem teljes tápértékű ételt. Nagyon jól jön, mikor elfogyott a kenyér és gyorsan kell a család asztalára valami finomat tenni.

b64adee1-d2f7-403d-96e1-ae2fde54a8d9.jpeg


Hozzávalók:

Száraz anyagok:

1 1/2 csésze liszt

1/2 csésze zabkorpa

2.5 teáskanál sütőpor

1 evőkanál só

 

Nedves anyagok:

1 tojás

kb. 1 csésze tej vagy magtej vagy babtej,

1/2 csésze hidegen sajtolt napraforgó olaj

 

Ebbe én most  1 csésze mirelit baby répát, zöldborsót, zöldbabot és kukoricát tettem, megpárolva. 
kb. 10 dkg kockára vágott friss kecskesajt

1 evőkanál tökmag

1 evőkanál lenmag

 

A nedves összetevőket felvertem. Ehhez adagoltam a szárazakat. Utána óvatosan beleforgattam a magokat, a,sajtot és zöldséget. Galuska állagúnak kell lennie. Ezután szilikon máffin formába tettem. Betoltam a 200 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 percet sütöttem. Tűpróbáig. Kész.

JÓ ÉTVÁGYAT!

 
e225f879-6768-4817-988c-4eba8680cfc9.jpeg

A mostani dőszakra ajánlom a saját sötétségünkbe való belenézést. Ehhez nekem jó film volt, a Bűvölet. Az 1996-ost ajánlom. Dönteni kell! 

 

Szólj hozzá

Film Konyha