Kecskesajtos-zöldséges máffin
Van egy jól bevált alap receptem a máffinra (muffin). Ezt variálom édesre, vagy sósra. A lényege a tápláló reggeli. Tehát nem egy tortácskát gyártok, hanem teljes tápértékű ételt. Nagyon jól jön, mikor elfogyott a kenyér és gyorsan kell a család asztalára valami finomat tenni.
Hozzávalók:
Száraz anyagok:
1 1/2 csésze liszt
1/2 csésze zabkorpa
2.5 teáskanál sütőpor
1 evőkanál só
Nedves anyagok:
1 tojás
kb. 1 csésze tej vagy magtej vagy babtej,
1/2 csésze hidegen sajtolt napraforgó olaj
Ebbe én most 1 csésze mirelit baby répát, zöldborsót, zöldbabot és kukoricát tettem, megpárolva.
kb. 10 dkg kockára vágott friss kecskesajt
1 evőkanál tökmag
1 evőkanál lenmag
A nedves összetevőket felvertem. Ehhez adagoltam a szárazakat. Utána óvatosan beleforgattam a magokat, a,sajtot és zöldséget. Galuska állagúnak kell lennie. Ezután szilikon máffin formába tettem. Betoltam a 200 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 percet sütöttem. Tűpróbáig. Kész.
JÓ ÉTVÁGYAT!
A mostani dőszakra ajánlom a saját sötétségünkbe való belenézést. Ehhez nekem jó film volt, a Bűvölet. Az 1996-ost ajánlom. Dönteni kell!