2020. dec 05.

Várakozásról...várakozásra...új advent 2.

írta: P.Gabriella
Várakozásról...várakozásra...új advent 2.

Avagy a bátorság

4830e9a9-54c4-4874-9103-176ff7bbde79.jpeg


Ha szeptember vége óta mertél elég bátorságot venni magadon és átmentél a próbákon, akkor most már elég bátorságod lett szembenézni a tényekkel, az életeddel. 

Ide ajánlok egy filmet - Az utolsó szó címmel -, aminek a mottója nekem: merj eredeti lenni!

Akkor már az igaz dolgok megtapasztalásán át eljutottál a bátorság próbán át a mai naphoz. Persze ez nem egy leszögelt nap. Folyamat, mely felébred a kereső emberben. Igénye van rá. Elég bátor vagy már ahhoz is, hogy kilépj a fényvakságból is. 

Hogy fizikai és lelki szemeid is kinyíljanak a sötétben való megtapasztalásra. 

Hogy elkezd magad beleásni tiszta lelkülettel a Valóság megismerésébe. Mert nem mind arany, ami fénylik. Belső bearanyozásunk láthatatlan folyamat, a sötétben zajlik. De mikor az alkímia (átalakulás) megtörténik, akkor ez láthatóvá válik a fizikai szemnek is. 

(Mint füvekkel dolgozó, füveket kutató ember, itt feltétlenül felhoznám , hogy a fehér fagyöngy is segítő lehet ebben a bearanyozásban. Éppen az öreglelkeknek segít nagyon az ereik bearanyozásában, de a test egészében is. Itt találsz leírást tőlem: https://www.facebook.com/100012167506783/posts/1294497964299108/)

Légy észnél!

Hallgass belső súgásodra!

Gyökerestül ki kell irtanunk a lelkünkből azokat a félelmeket és borzalmakat, amelyek a jövőből zúdulnak az emberre. A jövő felé fordulva higgadtságot kell tanúsítania az embernek minden érzés és érzékelés vonatkozásában. Teljes higgadtsággal kell szembenéznünk mindennel, ami felénk árad, és gondoljunk arra, hogy ami még felénk árad, a bölcsességteli világvezetés által jön el hozzánk.

Minden pillanatban az igazat kell tennünk, és minden mást a jövőre kell bíznunk.

Ez hozzátartozik ahhoz, amit ebben az időszakban meg kell tanulnunk, tiszta bizalomból élni, minden létbiztonság nélkül, a szellemi világból mindig jelenlévő segítségbe vetett bizalomból. Valójában ez ma másképp nem működik, csak ha a bátorság nem roskad össze. Fegyelmezzük az akaratunkat, és a felébredést belülről keressük minden reggel és minden este.”

Rudolf Steiner

 

Nagyon felemelő dolog megtapasztalni belső Énünket, isteni Önvalónkat. Szólítsd meg magad a teljességedben!

Ha kimunkáltad magadban a bölcs bátorságot, add tovább azt másoknak is, türelemmel. 

Jézus mester így öntött bátorságot tanítványaiba:

>+++bízzatok: én meggyőztem a világot.+++<

 János 16:33

 

BELSŐ MEGNYUGVÁST!

Szólj hozzá

Advent Alkímia