2020. aug 04.

Szirupos fogalmak tisztázása

írta: P.Gabriella
Szirupos fogalmak tisztázása

7cf859b5-baa6-47fa-8c8b-9dc0523dc844.jpeg


Gondolataimat most hangosan fejezem ki.

Tele van az internet, a közösségi oldalak olyan húzó, bólogatós idézetekkel, amikkel amúgy minden egészséges ember egyet tud érteni. Sőt! Úgy érzi, hogy ő is beletartozik azok közé, akik művelik a hangzatos szavakat. 
Ma megint elém került egy ilyen:

“Hiszem, hogy a jó erősebb a gonosznál...”

Ki dönti el, hogy mi a jó és mi a gonosz?

Tudod-e mit jelentenek ezek a szavak? 
Saját tapasztalat, hogy a jóság egy olyan zsákutca tud lenni, amiből bizony nagyon nehéz felébredni. Mikor “én csak jót akarok” felkiáltással találkozol...na akkor majdnem biztos lehetsz benne, hogy a bújtatott erőszak ott van. Mert amit az az ember jónak lát a maga életében, nem valószínű, hogy akinek teszi, annak is jó. 

Gonosz...

Mi a gonosz? Ki a gonosz? Aki szemben áll egy egyházzal, vagy azok dogmáival? Vagy aki bánt valakit? Mivel? Testi fenyítéssel? Vagy szavakkal? Vagy már az is gonosz, aki arra gondol, hogy de megtanítanálak kesztyűbe dudálni? Vagy az előbbiekben leírtak alapján már a “jóság” is lehet gonosz?

Aztán itt van a szeretet. Hogy mindent legyőz. Ezt én is így gondolom. De melyik szeretet az, ami megtudja tenni ezt? Ami érzelmekkel, kötésekkel van teli? Vagy az amely MINDENt elfogad? Még azt is, ha engem nem szeretnek viszont.  Hogyan tudok jól szeretni? A teljes elengedés, mikor megengedem a másiknak, hogy úgy is dönthet, hogy nem akar velem jönni a szeretetbe, az az? 

Megbocsátás...

Tudod mi az? Tudod, hogy ez neked jó és nem a másiknak? Hogy az az igazi, mikor nem hánytorgatod fel a múltat? Próbáltad már, hogy ez milyen nehéz? Hogy semmi érzelmed ne legyen ezzel kapcsolatban? Hogy mikor eszedbe jut egy emlék, akkor az csak egy cselekmény legyen, amiből kivetted a számodra jót és már nem húz vissza a hibáztatások tetthelyére? Mert az emlék megmarad. 

Szóval...

Gondolkozz! 

NE NYOMJ EL SEMMIT SEM MAGADBAN!

Ismerd meg a benned lévő sötétséget is és tegyél fel magadnak kérdéseket, legyél kíváncsi! Tisztázd a fogalmakat!

Keresd azt az Igazságot, ami a legmagasabb!

SZÉP JÖVŐT!

Szólj hozzá

Élet Tudatosság Szeretet