2020. jún 27.

Paradigma váltás - Új példák

írta: P.Gabriella
Paradigma váltás - Új példák

dcb2d726-6cff-4d6e-86c0-3a68d06f45f7.png


Annyira régóta itt van a nyelvemen, nyomja a szívemet a kimondanivalók sokasága... Remélem, most hogy neki álltam eszembe is jutnak majd ezek...

Mintáink, példáink, bedobozolt, szűk életünk falait döngetem sokszor. Illetve én le is bontom rendesen, módszeresen. Aki utamba került, tudhatja, érezhette már. Egy irdatlan, iszonyatos erejű katalizátor vagyok. Nem szépítek. 

GONDOLKOZÁSRA

Első eszembe jutott gondolat - szerintem erről írtam már régebben is valahol - ez a Földanya dolog. Miért Anya? Mert ad? Miért a férfi képtelen adni talán? Mikortól mondjuk anyának? Az Óegyiptomi teremtés történetben Geb (hím) volt a föld.  Az már jóóóó régen volt!

Természetesen ugyanez vonatkozik Napatyára, meg Holdnővérre, meg minden más nemileg ellátott olyan képződményre, ami amúgy semleges. 

Aztán itt vannak a közmondásaink... Te nem vetted észre, hogy mennyire bedobozoló, valótlan dolgokat állít? Nap, mint nap dobálják az emberek a rossznál rosszabb közmondásokat. Például ilyet: “Nőben csak akkor bízz, ha ló legel a sírján!” Hááát nem tudom mit kezdene az a bizonyos férfi - aki csak ekkor tud bízni - egy halott nővel. Mekkora ostobaság és milyen lehúzó a nők szempontjából! Van ám még rengeteg ilyen! Figyelj oda!

Amitől falnak tudok menni és nekem azt hiszem ez egy erős nyomógombom, a női, férfi szerepkörök hangoztatása. Ez megint egy olyan csapda és bezárt kör, amibe, ha egyszer belesétálsz racsnis horgonnyal kell kihúzd magad belőle. Szűk, kerítéssel bevont terület, ahol egy férfi, vagy egy nő mozoghat. Miért is? A lekorlátozás miatt. Hogy mindig érezd, meddig vagy jókislány, vagy jókisfiú. Mi az, amit már nem léphetsz túl, mert akkor ejnye-bejnye lesz.  Valóban igaz VOLT valaha (úgy néhány száz évre visszamenőleg), hogy a férfi erősebb volt fizikailag a nő gyengébb.  De már neeeem! Micsoda y kromoszómás nők vannak már! ...és akad sok x kromoszóma többlettel létező férfiú is. Vajon miért van ez így? 

e8a66d3d-fd5b-4660-a587-f55a6f5bf2e8.jpeg


Észre vetted, hogy megjelentek az Amazonok? Neeeem? Akkor nézz körül. Ja te is az vagy? Isten hozott! Idő van!

Itt mellékelném Palya Bea NŐ dalát...mert minden Én vagyok...mindÉn. 


Vajon amikor a legerősebb férfiak elmentek csatát játszani, ki maradt otthon a gyerekekkel, a földekkel, gazdasággal? Ja az asszonyok. Mert akkor még nem voltak gyengék. Képesek voltak elvégezni a férfi munkát is. Voltak Aranyasszonyok, akik vezették ilyenkor a közösséget. Kiképezték a rimalányokat. Na nem azt akarom mondani, hogy ennek kellene visszajönnie, de nézzél már körül, kérlek! Hadd csinálja mindenki azt, amit szeretne! Nem kell beterelni senkit sem egy akolba. Semmilyenbe sem.

Itt jönnének a vallások, akik elválasztják emberek tömegeit az ideológiájukkal. Sőt egymás ellen uszítják őket. Burkoltan, vagy nyíltan. Pedig akik lehozták nekünk a tanítást  nem egyházat akartak, hanem az EGY felé haladást tanítani. Szeretettel. Mi lett mára belőle? Nézz körül! Elidegenedés, elválasztódás. 

 36e2284a-9357-49b3-9c03-2615ff87c415.jpeg

Ehhez a mondathoz meg már de jó lenne, ha nem kellene magyarázatokat fűzni! Mi lenne, ha az lenne a furcsa, ha valaki nem így gondolkodik? ...és fejcsóválva ingatnánk a fejünket, hogy “szegény! eltévedt...”. Nem is értem, ennyi tudással és tapasztalattal, hogyan lehet még kérdés az, hogy Lényünk Test-Lélek- Szellem egységéből áll össze. Persze vannak még kisebb, apróbb kiegészítések, de ez egy alap. Tele van a világunk már jobbnál jobb lehozott tanításokkal.

Nem folytatom. Csak légy ÉBER, NYITOTT, VÁLTOZÁSRA KÉSZEN! 

Mikor lezártam érkezett meg egy felvétel, amit mindenképpen idevalónak gondolok. Teal Swant amúgy is kedvelem. Éppen arról beszél, hogy miért nem változnak az emberek...mert ellenkeznek. Ez képtelenné teszi őket arra, hogy befogadják az újat.

SZÉP JÖVŐT!

 

 

Szólj hozzá

Változás Tudatosság Hit Nő-férfi