2019. feb 16.

Nap - Hold minőség

írta: P.Gabriella
Nap - Hold minőség

sun-goddess-joseph-j-stevens.jpgJoseph J Stepehns - Big Sur Sun Goddess 

Már régóta gondolkozom az olvasmányaimból előkerült apró foszlányokon. Hogy az északi népeknél a Nap női jelleggel lett megjelenítve. Mondjuk a napba öltözött Boldogasszony is jel... A Nap a naprendszerünk legmagasabb bolygója. A legnagyobb szeretet kifejezése...Isten jelképe a földön. Az ősi Egyiptomban (tízezer éve és még később!) A Föld hímségi jelleget viselt (Geb), az Ég nőségit (Nut). Erre rámtalál egy ilyen szép litván dal...

 Lithuanian Folk Song in Old Prussian Language "Miniks saulikan weddi" sung by Kristaps Kukurs. The older cultures of pre-history, pre-pagan have the Moon God and the Sun Goddess, this is a nice folktale about that.

A csapból is az folyik, hogy nekem Holdnak kell lennem...én meg kapkodom a fejem, mert bennem nem ez van. A kiegyelítődésnek nem az az útja, hogy a nőket vissza dugjuk a Hold jelmezébe, a férfiakat pedig a Napéba. Nem. Ez a változáshoz, az Új energiák (Paradigmaváltás) fogadásához nem elég. Nőként és férfiként egyaránt meg kell tanulnunk megélni mindkét minőséget. A mostani rám váró feladataimat nem tudnám megoldani Hold minőségben. Ragyogó Nap leszek és szeretetemből, teremtő erőmből juttatok annak, aki kéri.  

 

Szólj hozzá

Őskép Anima-Animus