2018. máj 03.

Bodzavirág főzet

írta: P.Gabriella
Bodzavirág főzet

 

bodza.JPG

Az egész táj fehérlik a hatalmas bodzabokroktól. Illatuk mézes, hívogató. A bodza tányérok édes pici virágaikkal kóstolásra buzdítanak. 

Vénuszi növény. Megmutatja nőiségben lévő erőt, finomságot, kiterjedést. Sok Istennő szent növénye volt, a fehér virág tisztaságot sugárzó mivolta miatt. Ilyenek például Holda (Holle, Hulda) és Vénusz. 

bdccde19150eb80bf787278cb7c652dd.jpg

711.jpg

Ellhorn hölgynek szólították a pogány világ javasai és elkérték erejét, mielőtt hozzáértek. Ereje megőrzése végett pálcát is készítettek belőle, nem hiába A legnagyobb erejű pálca is a Harry Potter filmben az Bodzafa pálca. 

Gyermekeim hamar megtanulták, hogyha lázuk kezd lenni két nagy bögre bodzatea beszürcsőlése megoldja a gondokat. Ha meghülésed, orrfolyásod kezd lenni, azonnal ehhez folyamodj! Rövid időn belül igyál meg kétszer fél liter bodzateát, takarózz jól be és aludj! Általában még aznap gyógyulást hoz. 

img_3989.JPG

Vízhajtó hatása miatt alaposan kitisztítja a vesét, húgyutakat.  

bodza_2.JPG

A főzethez vettem 3 tányér virágot és éppen lobogó 5-7 dl vízzel (80 fok) leöntöttem. Azonnal bezártam az üveg tetejét. Este készítem és reggel leszűrve fogyasztom, amíg tart. Erősen vízhajtó, úgyhogy legyen a közelben mosdó mikor iszod.

Egészségedre!

 

ix-chel.png

Szólj hozzá

Gyógynövény